Broccoli wraps (glutenvrij, Paleo, suikervrij, zuivelvrij)

Laatst las ik dat iemand van mening was, dat groente in baksels verstoppen, niet heel veel nut heeft. Het zou niet de manier zijn om zo meer groente bij kinderen naar binnen te krijgen. Iedereen heeft recht op zijn / haar mening natuurlijk. 😉 Nu ben ik gezegend met goed etende kinderen, ook wat groente betreft, dus dat is zeker ook niet mijn motivatie om zulke recepten te bedenken. Ik vind het gewoon leuk om te proberen de voedingswaarde van de maaltijden en snacks te verhogen.

‘Nutriëntendichtheid’

Het is bijna een sport geworden om hun snackjes, of maaltijden zo veel mogelijk up te graden qua voedingstoffen, door bijvoorbeeld soms wat extra groente erin te verwerken. Met vlees doe ik dat meestal ook. Wanneer ik bijvoorbeeld gehaktballen of hamburgers maak, verwerk ik er vaak orgaanvlees in en soms gooi ik er een extra bleekselderij bij, een wortel, of laatst ook boerenkool. In smoothies of ijsjes kan dat zijn door bijvoorbeeld een eigeel toe te voegen, wat gelatinepoeder, handjevol groente of zelfs levertraan. Laatst had ik ook koekjes gebakken met daarin boerenkool verwerkt. Noem mij maar een ‘nutriëntendichtheid nerd’. Sorry, ik weet niet eens of dit een goede Nederlandse term is, maar hopelijk snap je wat ik bedoel . 😉

Zo ontstonden ook deze wraps. Wanneer ik mijn dochter niet laat overblijven gaan we picknicken in een speeltuintje dat vlak naast haar school ligt. Het is handig als het eten makkelijk met de handen gegeten kan worden en wraps vind ik daarvoor ideaal. Ik zat naar een recept te staren van Danielle Walker (uit haar nieuwste boek: Meals made simple). Met een paar andere recepten die ik online had gezien (o.a. bij Eetpaleo en Oerkracht) in mijn achterhoofd, speelde ik met de hoeveelheden en voegde broccoli toe. Het resultaat: broccoli wraps! Ik was er denk ik wel een half uur tot drie kwartier mee bezig, maar ze kan er meerdere dagen van genieten, dus het scheelt me op andere dagen tijd en kopzorgen. 😉

Wrap rolletjes

De wraps smaken een beetje naar broccoli. Op zich niet erg, want mijn kinderen weten broccoli te waarderen. 🙂 Ik belegde de wraps met roomboter en kippenlever pate (nog een bron van goede voedingsstoffen), legde er een stengel komkommer op en draaide er rolletjes van. Ik heb een handig trommeltje van lunchbots (van de zomer van Puur Mieke gekregen) met twee vakjes. In één vakje de wraps rolletjes, en in de andere stukjes wortel en een halve banaan.

Mijn dochter was helemaal blij met haar lunch. Ze had alles, maar dan ook alles opgegeten, en het was nog best veel ook. Toen mijn man haar ging ophalen had ze het er nog over: al dat lekkere eten dat mama gebracht had. Volgens mijn man omschreef ze in geuren en kleuren wat ze gegeten had en eindigde met dat haar buikje daarna lekker vol zat. 🙂

Nog meer wraps met groente

Groente wraps dus. Ik vind ze geweldig en de rest thuis ook. 🙂 Voor nog meer ideeën voor lekkere wraps met groente, bekijk dan de pompoenwraps en boerenkoolwrap van EetPaleo of deze drakenrol die Sabine voor Oerkracht heeft geblogd.

Ingrediënten voor 5 à 6 broccoliwraps

 • 6 eieren
 • 200 gram broccoli (roosjes)
 • 50 gram kokosmeel
 • 40 gram arrowroot
 • 50 ml water
 • halve theelepel Keltisch zeezout
 • Ghee of kokosolie om in te bakken

Bereiding

 • Hak de broccoli fijn (ik deed dat voor het gemak in een keukenmachine).
 • Doe de fijngehakte broccoli in een blender met de eieren en mix het goed.
 • Voeg daarna de kokosmeel, arrowroot, water en Keltisch zeezout toe en mix het nog eens tot er een mooi beslag ontstaat.
 • Laat het beslag eventjes staan.
 • Verwarm een koekenpan en smelt daarin de ghee of kokosolie. Ik gebruikte een gietijzeren pan. Welk pan je ook gebruikt, laat het er wel één zijn waarbij je zeker weet dat de wraps er niet in gaan aankoeken. De truc bij de gietijzeren pan was vooral om niet zuinig met het bakvet te zijn en er zeker van zijn dat de onderkant al mooi goudbruin was voor het omdraaien.
 • Giet in de pan een paar eetlepels van het beslag.
 • Verspreid met een spatel het beslag over de pan, tot er een dunne pannenkoek ontstaat. Wanneer je het beslag verspreid over de pan, zorg dan dat het vuur op zijn allerlaagst staat.
 • Zet het vuur midden-hoog en bak ze aan beide kanten enkele minuten. Wanneer de randen los raken, kun je de wrap met een spatel omdraaien en aan de andere kant bakken.
 • Herhaal dit tot het beslag op is.

broccoli-wraps-1
 
broccoli-wraps-2
 
broccoli-wraps-3

Tags: , , , , , , , , ,

Reactie 6 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Dag Diana,

  Heb jij nog het recept voor die drakenrol want de link die je hier plaatst blijkt niet meer te werken. Alvast bedankt, groetjes Karin

  • Hoi Karin, voor het drakenrol recept dat op Oerkracht stond zou je even moeten mailen naar Marinka van Eetpaleo. Al die recepten worden momenteel naar Eetpaleo verhuisd maar ik kan het zelf zo gauw daar niet vinden, dus misschien staat die er nog niet op.

   • Dankjewel, ook voor alle inspiratie.We gaan zeker die wraps met broccoli es proberen. We maakten er al met spinazie en dat vind onze zoon niet alleen lekker maar ook nog es heel leuk om mee te nemen in zijn brooddoos! Succes verzekerd met die kleurtjes 🙂

    • Leuk om te horen 🙂 Al die kleuren maken het zeker erg leuk 🙂 Ik ga ook eens proberen met spinazie 🙂 en boerenkool, bedenk ik me 🙂

 2. Ik snap niet hoe het kan, ik wou dit recept 5 sterren geven maar er verschijnen maar 3… En ik kan het niet meer veranderen. Hoe dan ook, ik vond dit recept waanzinnig lekker! Het beslag bleef bij mij erg dik, ik moest het echt uitsmeren in de pan. De volgende keer doe ik er meer ei en water bij, denk ik. Maar dat die volgende keer er komt is zeker. Ik heb er nu al zin in 😉

  • Leuk Willemke 🙂

   Die sterren geven een gemiddelde van alle waarderingen weer. 🙂