Volg mijn blog op Bloglovin

Kennen jullie Bloglovin al? Met Bloglovin kun je dagelijks in één keer checken of er nieuwe artikelen zijn verschenen op je favoriete blogs. Persoonlijk vind ik het een heel fijn middel om op de hoogte te blijven van alle updates. Super handig!

Blog updates volgen via Facebook is steeds minder vanzelfsprekend

Voorheen deed ik het volgen van blogs vooral via Facebook, maar ik heb gemerkt dat blogs die ik ‘geliked’ heb om te volgen, soms helemaal niet meer in mijn Facebook timeline verschijnen. Iets met een aangepast algoritme of zoiets, en ik vind het maar irritant eigenlijk. Alleen als bloggers ervoor besluiten te betalen krijgen ze een groter bereik. Maar tja… de meesten (op een paar hele grote na) kunnen zich dat niet veroorloven, dus verdwijnen ze uit de feed van veel volgers.

Een ander puntje is dat ikzelf minder graag op Facebook zit vanwege de nieuwe privacyregels. Het komt erop neer dat alle foto’s die je zelf erop zet, ongevraagd gebruikt mogen gaan worden voor advertenties. Hierdoor verdwijnen er mensen (en dus volgers van blogs), die het er niet mee eens zijn, van Facebook. Daarbij is ‘minderen met social media’ een nieuwjaarsvoornemen van mij, maar ook van velen anderen, dus nog een reden waardoor het minder vanzelfsprekend wordt om op deze manier interessante blogs te blijven volgen.

Enter Bloglovin

Ik ken Bloglovin al een tijdje, maar ben het pas recentelijk actiever gaan gebruiken. Ik merk nu pas eigenlijk hoe prettig ik het vind. Ik hoef hierdoor minder vaak Facebook op (goed voor mijn voornemen 😉 ), en in één opslag zie ik gelijk welke blogs een nieuw artikel hebben gepubliceerd. Het enige wat je hoeft te doen is een account aan te maken, en dan je favoriete blogs in je lijstje zetten. Je kunt vervolgens de artikelen die je gelezen hebt als ‘gelezen’ markeren, waardoor ze weer uit je feed verdwijnen. Artikelen die je interessant vind kun je bewaren door op het ‘hartje’ te klikken. Ook kun je per blog snel bekijken wat er nieuw is. Het lezen van de blogs kan gewoon in bloglovin zelf, waardoor je op één pagina blijft. Verder kun je ervoor kiezen om updates per mail te ontvangen (maar zelf ontvang ik al te veel mails, dus die optie heb ik lekker uitgeschakeld 😉 ). Maar handig en overzichtelijk dus! Oh, en het is gratis! 😉

De Bloglovin app

Bloglovin is ook heel handig te gebruiken op je smartphone of tablet door middel van een gratis app.

  • De Android gebruikers kunnen de Bloglovin app hier downloaden.
  • Apple gebruikers kunnen de Bloglovin app hier downloaden.

Volg Paleofamilie op Bloglovin

Lijkt het je ook leuk om Bloglovin te gaan gebruiken en o.a. mijn blog zo te gaan volgen? Dit is mijn pagina op Bloglovin 🙂

bloglovin-artikel

Tags: , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens