Project 30: in dertig dagen gezonder eten

Als één van je voornemens is om in 2015 Paleo te gaan eten en je zoekt wat steun daarin, dan heb ik een leuke tip. 🙂 Je kan het uiteraard alleen doen (zelf alles uitzoeken e.d) of je schrijft je in voor Project 30. Elke, bekend van haar blog ‘Project Gezonder’, heeft vorig jaar Project 30 gelanceerd: Een uitdaging waarbij je 30 dagen lang Paleo gaat eten. Naar eigen zeggen heeft ze al tientallen tevreden klanten op deze manier kunnen coachen om de omschakeling naar een Paleo leefstijl makkelijker te maken.

30 dagen lang krijg je mailtjes van Elke met allerlei informatie. Conventionele gezondheidsclaims gooit ze omver (geen calorieën meer tellen, eet vooral vetten en eet vooral genoeg, etc) en je leert alles over Paleo. Ze schrijft in haar mailtjes ook over de praktische kant, waaronder:

  • hoe etiketten te lezen
  • hoe zorg je ervoor dat je familie- en vriendenkring het beste met je nieuwe eetpatroon omgaat
  • hoe ga je uit eten
  • omgaan met de emoties die er bijkomen als je het roer omgooit
  • waar kun je boodschappen halen?

Verder moedigt ze je vooral aan, geeft recepten, weekmenu’s, suggesties, en ga zo maar door. Ik heb een deel van de mailtjes ingezien en het is best een compleet programma geworden!

Uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat op eigen houtje het roer omgooien erg overweldigend kan zijn. Je staat er vaak alleen voor, moet alles zelf uitzoeken (er zijn immers genoeg bronnen en recepten online te vinden), en de dagen dat je even flink baalt (wanneer je bijvoorbeeld ontwenningsverschijnselen hebt of erg naar bepaald eten verlangt), kun je niet altijd je ei kwijt. Je moet behoorlijk gediciplineerd en gemotiveerd zijn om de uitdaging alleen aan te gaan. Het is zeker niet onmogelijk, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die zo’n programma juist fijn vinden. Als je je inschrijft voor Project 30 wordt je ook lid van een besloten groep op Facebook (met andere deelnemers), waar je met elkaar tips en ervaringen kunt delen, je ei kwijt kan en elkaar kan bemoedigen.Voor deze mensen is Project 30 dus een handige tip. 🙂

Ben je nieuwsgierig geworden naar Project 30? Klik dan vooral verder voor heel veel meer informatie. 🙂

project-30-afbeelding

Disclaimer: In dit artikel wordt gebruik gemaakt van een affiliate link. Klik hier om te lezen wat dit inhoudt.

 

 

Tags: , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens