Dadels met cashew’roomkaas’ vulling (Paleo, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij)

Dadels met roomkaas vind ik zo enorm lekker! 🙂 Vooral de roomkaas van de Marqt is ‘to die for‘. 🙂 Maar tja… roomkaas kan je vaak alleen van gepasteuriseerde melk vinden (en wat ik daarvan vind, lees je hier).

Gelukkig kan je roomkaas redelijk goed nabootsen met cashewnoten. De geheime ingrediënt, die ervoor zorgt dat de cashewroom net als roomkaas smaakt, is ghee. Ghee kan je eventueel vervangen door kokosolie, maar dan is dus wel het hele ‘effect’ weg. 😉 Wel nog steeds lekker hoor, daar niet van. 😉 Ghee is geklaarde boter (roomboter ontdaan van de melkeiwitten), waardoor er alleen de botervet overblijft. En het is dus deze botervet die ervoor zorgt dat je de roomkaas goed kan namaken.

Wat de dadels betreft: het liefst gebruik je medjooldadels, die zijn lekker smeuïg. Het hoeven niet persé de medjooldadels te zijn (want die zijn gelijk ook een stuk duurder) maar zorg er in ieder geval voor dat je geen uitgedroogde dadels gebruikt. Sommige merken waarvan de dadels al ontpit zijn, kunnen namelijk droog zijn en dat is echt zonde, en in dit recept niet echt aan te raden.

Ingrediënten voor ongeveer 30 tot 40 stuks

 • 30 tot 40 smeuïge dadels (ontpit)
 • 100 gram cashewnoten
 • Sap van 1 citroen
 • 1 eetlepel rauwe honing
 • 3 eetlepels ghee
 • Snufje Keltisch Zeezout

Bereiding

 • Week de cashewnoten minstens 4 uurtjes in water.
 • Spoel daarna de cashewnoten af.
 • Doe de cashewnoten, citroensap, honing, ghee en Keltisch Zeezout in een keukenmachine en mix goed tot er een smeuïg cashewroom ontstaat.
 • Vul de dadels met de cashewroom en serveer.

gevulde-dadels-met-cashewroomkaas

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Reactie 4 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Lijkt me lekker! Roomkaas kun je ook zelf maken van dikke yoghurt gemaakt van rauwe melk.

  • Dat geloof ik best. 🙂 Maak je dan een soort van hangop? Ik koop weleens de hangop van Rauw Power yoghurt (rauwmelkse yoghurt) en die is heerlijk! Toch vind ik het niet hetzelfde als roomkaas smaken. 🙂 Dus ben benieuwd hoe je het dan maakt 😀

 2. Kun je dit van tevoren maken en gewoon bewaren in de koelkast? Zo ja hoelang blijft het goed denk je?

  • Ik zou het denk ik niet langer dan een dagje (of nachtje), goed afgedekt in de koelkast bewaren. Misschien is het handiger om alleen de cashewroomkaas van te voren te maken en in een luchtdicht bakje in de koelkast te bewaren en niet lang van te voren de dadels ermee vullen. Dat blijft denk ik lekkerder en verser dan wanneer je de dadels gevuld en al bewaart. Groetjes!