Pompoencakejes voor bij het ontbijt (Paleo, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij)

Ik had al op mijn site eens pompoencakejes staan, maar vandaag presenteer ik een nieuw en beter recept. 🙂 Ze zijn heerlijk voor het ontbijt deze koude dagen. 🙂 Ze zijn een beetje zoet (maar niet té), precies zoals ik ze graag heb. Ze zijn heerlijk met wat grasgevoerd roomboter en suikervrije jam.

 Ingrediënten voor 6 cakejes

  • 50 gram pompoen
  • 30 gram kokosmeel
  • 3 eieren
  • 50 gram boter/kokosolie
  • 50 gram honing
  • 1 theelepel pumpkin spice kruiden (eventueel vervangen door speculaaskruiden)
  • 1 halve theelepel anijszaad
  • Snufje Keltisch Zeezout
  • 1 halve theelepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat, baking soda)

Bereiding

  • Om de pompoen bereidingsklaar te maken: Verwarm de oven voor op 170 graden en leg er een kleine oranje pompoen in. Laat het 30 minuten staan, totdat de pompoen zacht genoeg wordt om te snijden. De pompoen kan met schil en al verwerkt worden. Verwijder de pitjes, pureer alles en vries wat over blijft in, om een volgende keer te gebruiken.
  • Doe alle ingrediënten in een blender, keukenmachine (of in een kom en gebruik een staafmixer) en mix tot een mooi egaal beslag.
  • Bekleed een muffinplaat met 6 muffinvormpjes en doe verdeel hier het beslag over.
  • Bak de cakejes in 30 minuten mooi gaar op 170 graden.
  • Laat de cakejes wat afkoelen en serveer met boter, jam, kokosolie etc.

IMG_9881-copy
 
IMG_9882-copy
 
IMG_9883-copy

Tags: , , , , , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. kan dit zonder honing?
    Ik hoor het graag!
    vr. gr.

    • Als je het minder zoet wilt, zie ik niet in waarom niet. Kwestie van experimenteren 🙂 Misschien een kleine geprakte banaan ervoor in de plaats ofzo.