Chocoladebrownie (Paleo, glutenvrij, suikervrij)

Soms gaat er bij mij in de keuken ook weleens iets faliekant mis. Zo had ik 200 gram aan dure kwaliteitschocolade compleet verkwist toen ik van plan was een chocoladeletter te maken. Er kwam per ongeluk wat vocht bij en toen ging de hele boel schiften en bleef er maar een smerig hoopje klonters over. Ik kon wel huilen… zo zonde! De chocolade was niet goedkoop en weggooien zou mij te pijnlijk zijn. Simone stelde voor om het eventueel te gebruiken in een baksel. Dat vond ik een goed idee. Met zo veel chocolade werd het automatisch een chocoladebrownie die gelukkig ontzettend goed gelukt was.  🙂

 Ingrediënten voor 9 stuks

  • 200 gram pure chocolade (80% of meer – denk aan Green Black’s of Vivani)
  • 200 gram kokosolie of roomboter
  • 2 theelepels vanille – extract
  • 175 gram kokosbloesemsuiker
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 200 gram fijn gemalen noten (ik heb voor hazelnoten gekozen)
  • Snuf Keltisch Zeezout

Bereiding

  1.  Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Laat de chocolade en boter/kokosolie smelten au Bain Marie
  3. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en klop tot er een romig mengsel.
  4. Bekleed een vierkante bakvorm (24 cm) met bakpapier en giet het beslag erin.
  5. Zet de vorm met het beslag 35 tot 40 minuten in de oven.
  6. Laat het gebak afkoelen en snijd het voorzichtig in vierkante stukken.

Brownies1
 
brownies2

Tags: , , , , , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Zoiets gebeurt mij ook wel eens hoor! Maar je hebt het handig opgelost. 🙂 Ziet er lekker uit!