Rode kool met stoofperen uit de slowcooker (Paleo, glutenvrij, suikervrij)

Dit recept is een variatie op de klassieker ‘rodekool met appeltjes’. In plaats van appels heb ik in dit geval dus stoofpeertjes gebruikt en de combinatie bleek zeer geslaagd. 🙂 Ik heb het in de slowcooker gemaakt voor het gemak, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ik ben echt zeer te spreken over de slowcooker omdat je zo makkelijk gerechten kan bereiden die lange suddertijd nodig hebben zonder erbij aanwezig te zijn. Ik heb de slowcooker nu al bijna een jaar in mijn bezit, en ben er nog steeds erg blij mee.

In plaats van de gebruikelijke hachee hebben we het gegeten met gehakt die ik had gekruid met winterse smaakmakers zoals nootmuskaat, anijszaad, kruidnagel en koriander. Makkelijk, lekker en voedzaam. Meer kan ik er gewoon niet van maken. 😉

Ingrediënten voor ongeveer 4 tot 6 personen

 • 1 kg stoofperen
 • 1 rode kool
 • 200 ml rode wijn
 • 500 ml water
 • 50 ml appelazijn
 • 1 tl gemalen gemberpoeder
 • 1 tl gemalen anijszaad
 • 2 laurierblaadjes
 • 3 ceylon kaneelstokjes
 • 6 kruidnagels
 • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
 • klontje (geklaarde) boter (ghee)
 • flinke snuf Keltisch Zeezout

BEREIDING:

  1. Snij de stoofperen in blokjes en verwijder het klokhuis.
  2. Snij de rode kool in dunne reepjes.
  3. Doe alle ingrediënten vervolgens in de slowcooker en meng alles goed.
  4. Zet de slowcooker op de laagste stand en laat alles 6 a 7 uur staan.
  5. Verwijder voor serveren de laurierblaadjes, kruidnagels en kaneelstokjes.

rode-kool-met-stoofperen-1
 
rode-kool-met-stoofperen2

Tags: , , , , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Goedemiddag, een suikervrijrecept met kokosbloesemsuiker? Suiker is suiker.

  • Ik wordt een beetje moe van al deze bijdehante opmerkingen. Suikervrij = geraffineerd suikervrij. Lees je eens in, zou ik zeggen voordat je dingen roept. Op mijn blog zijn er uitgebreide artikelen te vinden met wat er nou precies met de term ‘suikervrij’ wordt bedoeld. En idd, kokosbloesemsuiker is suiker, goed gezegd.