Appel bieten muffins, gezoet met dadels (Paleo, glutenvrij, suikervrij)

Deze fantastische semi – zoete muffins zijn ontstaan toen ik bijna geen verse producten meer in huis had, maar dan ook echt bijna niets meer. De koelkast was, op een zak spruitjes na, helemaal leeg. Mijn vleesvoorraad was er doorheen, er lag welgeteld nog maar één appel in de fruitschaal, ik had nog een doosje eieren, wat roomboter, en voorgekookte gepureerde bietjes in de vriezer. Zo zie je maar, ook het leven van een Paleo blogger is niet perfect… 😉

Gelukkig was mijn voorraadkast wat beter gevuld, want ik had nog voldoende meel en gedroogd fruit liggen. Ik ging aan de slag in de keuken, in de hoop dat er iets eetbaars uit mijn oven zou rollen. 🙂 Ik gebruikte wat van de gepureerde bietjes, die ene appel en de eieren. Met wat kokosmeel, dadels en boter erbij werden het semi zoete muffins, die perfect zijn voor aan de ontbijttafel met alleen maar pure, onbewerkte ingrediënten! Heerlijk met wat boter en jam erbij. 🙂

Ingrediënten voor 14 muffins

 • 60 gram gepureerde rode biet
 • 100 gram boter of kokosolie
 • 1 theelepel vanillepoeder of vanille extract
 • 125 gram ontpitte gedroogde dadels
 • 1 kleine appel
 • 6 eieren
 • snuf Keltisch Zeezout
 • 60 gram kokosmeel
 • halve theelepel zuiveringszout
 • halve theelepel gemberpoeder
 • 1 theelepel gemalen kaneel

BEREIDING:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de boter op een laag vuurtje.
  3. Snij de appel in kleine blokjes.
  4. Doe alle ingrediënten in de blender, en mix tot er een glad beslag ontstaat.
  5. Bekleed een muffin-bakplaat met muffinvormpjes.
  6. Vul de muffinvormpjes drie kwart vol.
  7. Bak de muffins ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven.
  8. Controleer na een half uur of de muffins klaar zijn met een satéprikker. Komt de prikker er droog uit, dan zijn de muffins gaar. Komt de prikker er nat uit, verleng dan nog de baktijd met 5 minuten en controleer daarna weer. 🙂
  9. Laat de muffins even afkoelen op een rooster.

bieten-appel-dadelmuffins1

 

bieten-appel-dadelmuffins2

 

bieten-appel-dadelmuffins3

Tags: , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens