Broodloze lunches om mee te nemen van Kiwi & Zo!

Lisette van Kiwi & Zo heeft een heel handig e-boekje gemaakt voor iedereen die graag zonder (of met minder) brood wilt lunchen, zonder dat je daarvoor, ik weet niet hoe lang, in de keuken hoeft te staan: ‘Broodloze lunches om mee te nemen‘. Ik denk dat ik dit boekje hierna even aan mijn man laat zien 😉 Hij staat elke dag voor het dilemma: “Wat ga ik vandaag weer eens op mijn werk lunchen?” Vaak zijn het restjes van de avond ervoor, maar soms hebben we ’s avonds zo goed gegeten, dat er geen restjes meer zijn. 😉

Praktische tips i.p.v. theorie

Lisette vertelt in haar e-boekje niet waarom je geen brood zou moeten eten, maar focust vooral op de praktische uitvoering daarvan. Heel handig, want theorieën over broodloos door het leven gaan, zijn er genoeg… maar dit e-boekje helpt je praktisch op weg. Naast recepten geeft Lisette vooral veel tips, hoe je dit handig kan gaan aanpakken, voor verschillende scenario’s (werk, kantine, school etc) of zelfs wat je kunt doen als je in je pauze snel even naar de supermarkt moet.

Paleo, vegetarisch, de Voedselzandloper, AIP, FODMAPS

Ook is het boekje niet gericht op één specifieke voedingsstijl. Lisette geeft ideeën en recepten voor mensen die graag Paleo eten (waaronder ook Auto-immuunprotocol vriendelijke ideeën), of mensen die volgens de Voedselzandloper willen eten, mensen die liever vegetarisch lunchen, of op FODMAPS moeten letten en/of budgetgebonden zijn. Ze geeft recepten, ideeën en zelfs een aantal weekmenu’s.

Glutenvrij!

Alle 30 recepten in haar boek zijn glutenvrij! Dat moet ik er wel even apart bij vermelden. 😉 Moet je dus om één of ander reden glutenvrij eten, en wil je niet aangewezen zijn op de nep-voedsel in het dieetschap uit je supermarkt, dan kun je met dit boekje je hart op halen! 🙂

Budgetvriendelijk, met ingrediënten die je gewoon uit de supermarkt kan halen

Zelf kom ik nauwelijks nog meer voor boodschappen in de supermarkt. Maar goed, ik heb die luxe omdat ik in de grote stad woon, en ik daardoor niet afhankelijk ben van de supermarkt. Maar wat als je in een klein dorpje woont en er geen boer, teler of natuurvoedingswinkel in de omgeving te bekennen is, en juist bent aangewezen op de plaatselijke buurtsuper? Dan komt dit boekje als geroepen. Lisette, die zelf ook veel aangewezen is op de supermarkt, gebruikt in haar recepten pure ingrediënten zonder rotzooi, waar iedereen wel makkelijk aan kan komen en die daarbij ook nog eens heel betaalbaar zijn!

De test: zoete aardappelballetjes

Uiteraard wou ik een receptje testen uit Lisette’s e-boek, en mijn oog viel op de zoete aardappelballetjes. Ik had toevallig alles in huis, Paleo vriendelijk, en het was een snel en makkelijk recept. Ik volgde de suggesties voor een Mexicaans tintje door er nog kruiden aan toe te voegen (op de cayennepeper na, die verving ik door wasabi). Het resultaat? Ik vond de balletjes echt heerlijk! Het is echt zo’n recept waarvan je denkt: waarom heb ík dit niet bedacht? 😉 Ze deden me erg aan krieltjes denken, maar dan lekkerder. Ik at ze samen met wat restjes eten van de avond ervoor 🙂 (Zie foto’s hieronder)

Mijn conclusie is dan ook dat het boekje een hele complete en toegankelijke handleiding is over hoe je kan overleven zonder (of met minder) brood. 🙂

Klik hier voor meer informatie over ‘Broodloze lunches om mee te nemen’.

Disclaimer: Lisette heeft me een recensie exemplaar toegestuurd voor deze recensie, maar ik verdien hier verder niets aan. Ik vind het wel echt een heel leuk e-boekje, anders zou ik er hier niet over schrijven. 😉

broodlozelunchesommeetenemen1

 

broodlozelunchesommeetenemen2

 

Broodloze-lunches-om-mee-te-nemen-instagram-foto

 

broodlozelunchesommeetenemen4

 

broodlozelunchesommeetenemen3

Tags: , , , , , ,

Reactie 1 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Pingback: Reviews “Broodloze lunches om mee te nemen” | Kiwi&zo, gezonde en goedkope recepten