No – bake pompoentaart (glutenvrij, paleo, geraffineerde suikervrij, zuivelvrij)

Omdat het deze week een beetje feest is op mijn blog, vandaag het recept voor een lekkere herfstige pompoentaart! Afgelopen weekend haalde mijn blog de 1000 likes op FB. Daar ben ik toch wel een beetje trotst op. Toen ik ruim anderhalf jaar terug begon met bloggen, had ik nooit verwacht zoveel lezers te krijgen. Ik ben heel dankbaar dat ik lezers kan inspireren en kan laten zien, dat je heel lekker kunt eten met allerlei intoleranties, met ingrediënten waar je lichaam blij van wordt.

Voor dit receptje gebruik ik zelfgemaakte pompoenpurree. Ik zal deze week een blogje plaatsen waarin ik laat zien hoe ik dat zelf maak. Het is heel simpel. 🙂 De smaken voldoen perfect aan deze tijd van het jaar, enige nadeel is misschien dat het wat koud is, als het net uit de koelkast / vriezer komt. Een volgend pompoenrecept die ik post op mijn blog, zal een warm gerecht worden.

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

 • Walnoten voor de bodem 150 gr
 • Dadels voor de bodem 150 gr
 • Snuf Keltisch Zeezout voor de bodem 1 snufje
 • Speculaaskruiden voor de bodem 2 theelepels
 • -------------------------------------------------------------------------------------- stuks
 • Gepureerde pompoen Voor de vulling 350 gr
 • Cashewnoten Voor de vulling 200 gr
 • Ahornsiroop Voor de vulling 75 ml
 • Kokosmelk Voor de vulling 100 ml
 • Kokosolie Voor de vulling 50 gr
 • Speculaaskruiden Voor de vulling - Ik gebruikte van het merk 'Het blauwe Huis' 5 theelepels
 • Appelazijn Voor de vulling 1 eetlepel
 • Keltisch Zeezout Voor de vulling 1 snufje

BEREIDING:

 1. Week cashewnoten zo’n 6 uur in water.
 2. Begin met de bodem. Bekleed een taartvorm (ongeveer een diameter van 18 cm) met bakpapier.
 3. Maal de walnoten samen met de dadels, Keltisch zeezout, speculaaskruiden en honing tot een plakkerig deeg in de keukenmachine.
 4. Verdeel het mengsel goed over de bodem van een taartvorm en druk het aan.
 5. Voor de vulling: spoel de geweekte cashewnoten af.
 6. Doe de cashewnoten in de keukenmachine samen met gepureerde pompoen, kokosolie, kokosmelk, speculaaskruiden, appelazijn, ahornsiroop en een snuf zeezout, en laat de keukenmachine draaien tot er een mooi glad en romig mengsel ontstaat. Proef of de vulling naar smaak is, zoet eventueel nog wat bij.
 7. Giet de vulling over de taartbodem en laat het 3 uur in de koelkast opstijven.

pompoentaart4

 

pompoentaart3

 

pompoentaart2

Tags: , , , , , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. is de gepureerde pompoen gekookt?

  • Ja je kan het idd koken/stomen/roosteren en daarna pureren. Het is iig niet rauw. 😉