E-boekje Gezonde(re) Sinterklaasrecepten van Barbara Eet

Het is weer bijna zover: binnenkort vaart de goedheiligman met zijn stoomboot, paard en knechten het land in. Mijn dochter zingt al (tot mijn grote ergernis) Sinterklaasliedjes thuis, en manlief, die weet dat ik me er aan erger, spoort het nog aan ook. 🙂 Hoewel ik hier nog niet in de pepernoten en kruidnoten stemming ben, en ze dus nog niet ga bakken, vond ik het wel erg leuk om het e-boekje van Barbara Eet te mogen ontvangen! “Gezonde(re) Sinterklaasrecepten” Alle recepten zijn gluten- en zuivelvrij en een groot deel daarvan zelfs Paleo. Super leuk natuurlijk!

Barbara Eet

Ik ken de blog ‘Barbara Eet‘ nog uit het tijdperk dat ik nog redelijk nieuw was met bewust eten (begin 2012). Ik wist toen nog niet dat ik eigenlijk rond liep met ongediagnosticeerde glutenintolerantie, dus mijn interesse voor glutenvrij eten was er op dat moment nog niet echt. Maar ik vond het wel reuze interessant om te lezen dat zij voor haar zoontje met ADHD glutenvrij en zuivelvrij was gaan eten. Inmiddels is haar blog flink gegroeid en heb ik Barbara zelfs ontmoet op een Health Foodbloggers bijeenkomst. Nu heeft ze dus ook een eigen e-boekje uitgebracht met Sinterklaasrecepten.

Verantwoord genieten tijdens het Sinterklaasfeest

Ik had in mijn natuurvoedingswinkel al de glutenvrije pepernoten uit nieuwsgierigheid in mijn handen genomen. Maar na een blik op het etiket geworpen te hebben, legde ik ze maar gauw weer terug in het schap: Niet zulke gezonde vetten, geraffineerde suikers, geraffineerde zuivel en allerlei toevoegingen, zelfs al waren ze biologisch. Ik was me al een beetje aan het oriënteren naar het glutenvrije Sinterklaas aanbod, maar enigszins teleurgesteld verliet ik weer de winkel. Er was niet echt veel, en wat er wel was, vond ik eigenlijk troep of het zag er niet lekker uit. Als uitzondering is eens een keer ‘niet-zulke-gezonde-pepernoten’ natuurlijk geen ramp, maar zoals Barbara ook in haar boekje schrijft hoopt ze het fabrieksspul een beetje buiten de deur te houden door ook lekker zelf in de keuken aan de slag te gaan.

Boekweitmeel bij Paleo recepten

Haar boekje bevat 22 recepten waarvan er 19 Paleo zijn. Alle recepten zijn vrij van geraffineerde suiker, gluten en zuivel. Bij sommige Paleo recepten wordt er wel boekweitmeel gebruikt. Als ik echt wil zeuren dan moet ik er wel bij opmerken dat boekweit officieel niet Paleo is, en het tot een pseudo-graan wordt gerekend. Het is aan jou persoonlijk of je dat wel of niet wilt gebruiken of liever vervangt met een Paleo alternatief. Ik heb zelf niks tegen boekweit (het is immers geen graan en wel glutenvrij), behalve dat ik het nu liever niet eet, gezien de staat van mijn darmen. 😉 Maar ik zal het zonder problemen verwerken in lekkernijen die voor mijn kinderen zijn bestemd. 🙂

De recepten: van traditioneel naar creatief

De meeste recepten zijn lekker simpel en er is een variatie aan traditionele recepten zoals pepernoten, taai taai, speculaas, marsepein, gevulde speculaas en chocoladeletters. Verder zijn er ook wat creatievere recepten te vinden die Sinterklaas geïnspireerd zijn zoals speculaas cheesecake, sinterklaastrifle, kastanjeflensjes, peren crumble en ook ontbreekt het niet aan lekkere warme dranken die helemaal zuivelvrij zijn! Ik vind haar boekje best compleet wat dat betreft, en ik denk dat we aankomende Sinterklaasperiode lekker gaan bakken 🙂 Ik krijg in ieder geval al zin in het Sinterklaasfeest wanneer ik digitaal door het boekje blader. Toch jammer dan, dat het een e-boekje is, en geen fysiek boekje. 😉 Wat het e-boekje helemaal af maakt zijn de sfeervolle foto’s en opmaak!

Het uittesten van de Kruidkoek!

barbaraeetkruidkoek6Wanneer ik een recensie schrijf vind ik het ook leuk om er natuurlijk wel wat uit te bakken 🙂 Voor pepernoten en taai taai vond ik het wel gevoelsmatig nog wat te vroeg, maar een kruidkoek kon er, het afgelopen weekend, bij ons wel in. Dochterlief hielp me braaf met het bakken en roerde netjes alle ingrediënten door elkaar. Ik volgde Barbara’s suggestie om een appel aan de kruidkoek toe te voegen. Daarna de oven in en wachten maar. Het resultaat: De koek was heel erg lekker! De kruidenmix was goed uitgebalanceerd, de koek was niet te zoet en de walnoten en appels maakten de cake echt speciaal. De kinderen bleven maar, tot irritant toe, smeken om nog een stukje en ook manlief was in zijn nopjes. Ik moest van hem echt schrijven dat hij het lekker vond: vooral de combi van kruiden, walnoten en stukjes appel was het hélemaal volgens hem. Nou Barbara, je leest het 🙂

Winactie ‘Gezonde(ere) Sinterklaasrecepten’

>>Winactie gesloten – Winactie gesloten – Winactie gesloten<<

Het is deze week een beetje feest op mijn blog. Ik heb ten tijde van schrijven bijna de magische grens van duizend likes gehaald op FB. Ik blog al ruim 1,5 jaar, en ik had het zelf niet voor mogelijk gehouden 🙂 Ik wil hierbij iedereen heel hartelijk bedanken voor het volgen, lezen en het bezoeken van mijn blog! Want bloggen doe ik natuurlijk niet alleen voor mezelf. 😉 Dus, ik mag van Barbara één digitaal exemplaar van haar e-boekje verloten! 🙂

>>Winactie gesloten – Winactie gesloten – Winactie gesloten<<

WINNAAR WINACTIE = KARIN

 

Voor meer informatie over het boekje klik hier.

Disclaimer: het e-boekje heb ik toegestuurd gekregen, maar ik ben echter oprecht enthousiast, anders zou ik het hier niet delen. 😉

barbaraeetkruidkoek1

 

barbaraeetkruidkoek3

 

barbaraeetkruidkoek2

 

barbaraeetkruidkoek5

 

Tags: , , , , , ,

Reactie 34 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Wat zou ik dit boekje graag winnen, die kruidkoek ziet er namelijk heerlijk uit!

 2. Ik doe graag mee met de winactie 🙂

 3. Ik doe graag mee !

 4. Leuk boek, erg leuk om alles zelf te maken op een betere en gezondere manier. Ik doe graag mee.

 5. Leuk! Nog meer inspiratie! Ik doe mee!

 6. Super leuke actie! Ik zou het graag willen winnen voor mijn neefjes die zijn 7jr en 4 jr oud. Een mooi geschenk voor sinterklaas :).

 7. Ik doe mee :-), leuke actie…zou leuk zijn voor sinterklaas, maar zeker ook alvast voor de verjaardag van mijn zoontje (die 1 wordt over een paar weken)

 8. Ik ben mij sinds een paar weken aan het orienteren en ik ben echt werkelijk heel erg geinteresseerd in alle lekkere sinterklaasrecepten. Ik doe heel graag mee!

 9. Ooh wat leuk die wil ik heel graag winnen! Het lukt mij het laatste half jaar niet om volledig Paleo te eten. Ik ben moe en kan wel wat motivatie gebruiken. Paleo eten is voor mij eigenlijk de beste levenstijl dus de knop moet heel gauw om.

 10. Mmm… ik heb er honger van gekregen! Ik doe dus graag mee!

 11. Ik doe graag mee aan de winactie!

 12. Jaaaaa daar ben ik de hele tijd opzoek naar! Gezonde hapjes met Sinterklaas en kerst! Ik doe heel graag mee!

 13. Dit zou super zijn om gezond de feestdagen door te komen:D

 14. Ik doe dolgraag mee. Ik ben zelf al het een en ander aan het testen, maar ben nog niet zover dat ik 100% tevreden ben over mijn baksels.. Wat hulp kan ik dus wel gebruiken!

 15. Wat een leuke actie, doe graag mee zo dat mijn zoons van gezonden sint lekkers kunnen genieten

 16. Ik zou dit boek heel graag willen winnen, zodat ik de familie kan trakteren op gezonde hapjes. Het ziet er allemaal ook erg lekker uit!!!

 17. Ik wil niet zeuren, maar ik vind bijna 10 euro voor 22 recepten wel heel veel geld! Ook omdat het geen papieren boekje is, maar digitaal. Als je een beetje slim googlet, kun je gratis ook aan veel sinterklaasrecepten komen, wat is dan de meerwaarde?

  • Bedankt voor je mening. Ik kom via google heel veel lekkere Paleo recepten tegen (dus wat dat betreft hoef je helemaal geen kookboeken te kopen) maar ik ben nog niet veel sinterklaasrecepten tegen gekomen die Paleo zijn 😉 en ik google veel 🙂 Maar ieder zijn ding natuurlijk. Veel plezier met googlelen 🙂 😉

 18. Na weer een week van darmproblemen, nu helemaal over op Paleo. En met jullie recepten worden de feestdagen ook echt een feestje!!

 19. Ik doe ook graag mee! Naast Sinterklaas ben ik deze maand ook nog eens jarig en daarnaast nog de kerst… ik kan wel wat inspiratie gebruiken :-). En daarnaast ben ik dol op de winterse smaken/kruiden en uiteraard de keuze voor gezonde én voedzame ingrediënten!

 20. Ja ik doe mee! Lijkt me super om te winnen!

 21. Oh ja ik doe heel graag mee! Genieten doen we graag verantwoord, helemaal in december!

 22. Ziet er allemaal zo lekker uit.
  Deze gezonde lekkernijen wil ik wel maken en daarom wil ik het boekje graag winnen.

 23. Ooh super leuk dit. Vriendlief is jarig eind november, Sinterklaas recepten zijn dan ook altijd erg in trek als we zijn verjaardag vieren! 🙂

 24. De lekkerste snoeptijd van het jaar, mijn dochter en ik hangen ons echt voor speculaas en alles wat er mee te maken heeft. En nou is er ook nog een boekje dat het gezond(er) kan, heerlijk. Ik doe heel graag mee!!!

 25. De beschrijving van de kruidkoek doet het hem! Lekkerrr

 26. Ik doe graag mee voor een winkans. Lekker verantwoorde recepten voor de komende maanden

 27. Oh wat zou ik dit graag met de kinderen uit mijn klas willen bakken! Kijken wat hun mening is!

 28. Ja leuk! Fijn dat al dat lekkers ook gezond te maken is…

 29. Jaaaa! Mmmmm een sintkado krijgen terwijl ik al groot ben, dat is leuk en fijn vanwege mijn lactose intolerantie. Succes met inspirerend bloggen! Lieve groet Nathalie

 30. Graag Zou ik Mee willen doen met de aktie, ik vind het heerlijk om voor mijn kinderen te bakken. Nu ben ik aan de slanke lijn en het bakken schiet er bij in……ik zou het fijn vinden om op een gezonde , verantwoordelijke manier een cake te bakken.

 31. Hoi ik doe mee, ben altijd in voor gezonde recepten

 32. Ik doe graag mee.Twee weken geleden heb ik de appeltaart gemaakt van Barbara eet, die was binnen no time op! Kom maar op met die Sinterklaas recepten.

 33. Ik doe graag mee met deze win actie!