Review: Paleo2Go cakemix Neutraliscious!

Kennen jullie Paleo2Go al? Sabine, het gezicht erachter, bakt Paleo lekkernijen op bestelling voor wie geen tijd heeft om zelf te bakken. Sinds kort heeft zij ook een cakemix op de markt gebracht: Neutraliscious. Om makkelijk en snel een cake op tafel te toveren. Op een bloggersbijeenkomst in augustus kreeg ik een pakje mee om uit te proberen.

Aanvankelijk sceptisch

Als ik heel eerlijk ben zal ik toegeven dat ik aanvankelijk heel sceptisch was. Niks persoonlijks tegen Sabine, maar ik snapte niet zo goed wat zo’n cakemix zou toevoegen. Ik keek zo naar de ingrediënten en bedacht me dat ik ook makkelijk zelf alles bij elkaar zou kunnen gooien, omdat ik altijd  alles wel op voorraad heb. Ook de hoeveelheid toe te voegen eieren liet me twijfelen: straks smaakte alles naar ei. Maar goed, ik was op zich wel nieuwsgierig en probeerde een pakje uit. Gelukkig maar, want anders was ik onterecht nog steeds heel sceptisch geweest. 😉

Sommige bloggers zijn bij het uittesten van de cakemix wat creatiever geweest en hebben er lekkere baksels van gemaakt door toevoeging van wat extra ingrediënten (die recepten zijn hier te vinden). Ik twijfelde of ik ook iets extra’s zou toevoegen of het gewoon zo zou uitproberen. Ik koos voor het laatste omdat ik ten eerste nieuwsgierig was naar het resultaat van de cake zo uit het pakje, en ten tweede, niet het risico wou nemen de cake te verpesten waardoor ik dan niet wist of het dan aan mij lag of aan de cakemix. 😉

De test: het maken van de cake

Op een zondag besloot ik de cakemix te testen. Ik had weinig tijd, dus dat kwam goed uit, want de cakemix zou juist ideaal zijn in dit soort situaties. Ik kan daar zeker niet tegenin gaan. Ik verwarmde de oven voor, woog alleen de kokosolie af, brak de eieren, mixte alles goed door elkaar, en voilà. Het zorgde voor weinig rommel en ik was binnen 5 minuten klaar. Daarna was het nog wachten terwijl de cake bakte in de oven.

De test: de smaak en structuur

Dan het spannendste gedeelte: hoe zou de cake smaken? Zoals ik al schreef, had ik niet al te veel verwachtingen ervan vanwege de kokosmeel en de vele eieren. MAAR… de cake was eigenlijk heel lekker! De verwachte ‘ei-ige’ smaak bleef uit en ook de structuur was fijn. Wanneer je met kokosmeel bakt kan het soms wat puddingachtig aanvoelen in de mond, maar dat was bij deze cake echt niet zo. Natuurlijk smaakt een cake dat gebakken is met tarwebloem veel luchtiger, maar deze cake was lang niet zo compact als dat een cake met kokosmeel kan zijn.

Conclusie

Mijn conclusie is dan ook dat deze cakemix toch wel een hele fijne aanvulling is. Wanneer je weinig tijd hebt en toch iets verwantwoord en lekker te voorschijn wilt toveren, zonder al te veel stress en troep in de keuken, dan is dit toch wel ideaal. 🙂 Ook voor de beginnende Paleo bakkers die wat onzeker zijn zouden zich prima uit de voeten kunnen met deze Paleo cakemix.

Ook een chocoladevariant!

Sinds kort heeft Sabine ook een chocolade variant uitgebracht en die zal ongetwijfeld vast ook heel lekker zijn, dus ik ga het vast een keertje bestellen en uittesten! Ik ben zeer benieuwd wat Sabine nog meer voor lekkere cakemixen in petto heeft of dat het bij deze twee smaakcombinaties blijft.

Kopen?

De cakemixen zijn te koop bij Sabine zelf op Paleo2Go, maar ook Puur Mieke heeft het in het assortiment. 🙂

Disclaimer: Het betreft een product dat mij is gegeven om uit te testen. Mijn mening erover is wel eerlijk. 

IMG_9941-copy

IMG_9942-copy

IMG_9943-copy

IMG_9944-copy

IMG_9945-copy

IMG_9946-copy

Tags: , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens