Review: Het EetPaleo kookboek!

Het heeft even geduurd, maar eindelijk heeft Nederland een volwaardig Paleo kookboek! Met volwaardig bedoel ik dan ook: hardcover, prachtige foto’s en 100% Paleo vriendelijke recepten (zonder bijvoorbeeld het gebruik van pseudogranen zoals boekweit). Marinka, de blogster van EetPaleo.nl heeft een gelijknamige kookboek in eigen beheer uitgebracht. Alle recepten zijn door haar geschreven en prachtig gefotografeerd. Ik heb niet al te lang gewacht met het bestellen van een exemplaar, en daar ben ik heel blij om!

De recepten

Het kookboek bevat 150 recepten die vrij zijn van gluten, zuivel en geraffineerde suiker. De recepten bevatten geen ellenlange ingrediëntenlijstjes en eigenlijk vind ik ze allemaal nog redelijk makkelijk klaar te maken. De recepten zijn onderverdeeld in: groente, wild en gevogelte, vis en schaaldieren, vlees, eieren, sauzen en dressings, desserts en snacks. Ook worden er een aantal basistechnieken uitgelegd voor het maken van bijvoorbeeld bloemkoolrijst, kokosslagroom en courgette noodles.

Marinka heeft ook gedacht aan mensen die het Paleo Auto – immuun protocol volgen. Heel veel recepten zijn AIP vriendelijk, of ze geeft suggesties hoe die AIP te maken.

Mijn favoriete recepten die ik heel graag binnenkort zou willen uitproberen, zijn bijvoorbeeld de Paleo rösti, kabeljauw in citroensaus, Boeuf Bourguignon, pompoennoodles met chorizo, speculaaskoekjes, verjaardagstaart en de lemoncheesecake.

Minpuntje?

Het enige wat ik als een minpuntje zou kunnen noemen (als je dit een minpuntje vindt) is dat er heel soms gebruik gemaakt wordt van ingrediënten die wat minder goed te verkrijgen zijn, zoals bijvoorbeeld een heerlijk uitziende recept met hertenvlees. Ik weet dus niet waar ik zo gauw aan hertenvlees kan komen, en ik vraag me af of dat een beetje betaalbaar is. 😉 Maar gelukkig zijn het overgrote deel van de ingrediënten wel heel gangbaar en makkelijk te vinden in de supermarkt, de toko of de biologische supermarkt.

Heel compleet en zeker aan te raden!

Het boek is echt een aanrader voor iedereen die gezonder wilt eten, net met Paleo begint, of zelfs al een vergevorderde Paleo eter is. 🙂 Kortom, qua recepten is het een heel compleet kookboek, voor iedereen zitten er wat wils bij.

Het oog wilt ook wat

Nu vind ik dat je het boek al zou moeten kopen voor de recepten, maar het oog wilt ook wat. Zeker als het om kookboeken gaat. 🙂 In een kookboek wil je lekker kunnen bladeren, naar de foto’s staren die je mond doet watertanden en het gevoel krijgen dat je elk recept wel zou willen maken. Hierin is Marinka zeker weten geslaagd. Niet alleen zijn de foto’s prachtig (waarvoor echt mijn complimenten!), ook de styling is mooi en de opmaak is zeer professioneel en sfeervol. Het boek is verder lekker dik en telt 296 pagina’s.

Kopen?

Het is duidelijk dat ik enthousiast ben over het boek. 🙂 Ik heb het boek overigens zelf ook gekocht en ik verdien hier dan ook helemaal niets aan. 🙂 Het boek is momenteel te koop in de webwinkel van EetPaleo zelf.

eetpaleo14

eetpaleo13

eetpaleo12

eetpaleo11

eetpaleo10

eetpaleo9

eetpaleo8

eetpaleo7

eetpaleo6

eetpaleo5

eetpaleo4

eetpaleo3

eetpaleo2

eetpaleo1

Tags: , , , , , ,

Reactie 4 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Dankjewel Diana voor je mooie woorden en review!! 😀 Ik ben er gewoon een beetje stil van..

 2. Hoi Diana, toevallig kom ik regelmatig langs een bord met ‘hertenvlees te koop’. Dat is als je vanaf Tilburg Reeshof weer richting snelweg richting Breda gaat. Ben er nog nooit geweest maar zal volgende keer het bord eens nauwkeuriger bekijken, en zien of er een site ofzo bij staat.

  Ben trouwens naarstig op zoek naar een niet al te ingewikkelde schooltraktatie voor de 5e verjaardag van Max, die de avond van te voren te maken is. Heb jij nog tips? Fruit op een stokje is net deze week al gedaan 🙁

  • Hey Melanie,

   Bedankt voor de tip! 🙂

   Sorry voor de late antwoord trouwens, toen ik je reactie zag kon ik niet gelijk reageren en daarna ben ik het vergeten. Ik kwam bij een kennis deze fruit traktatie tegen: dolfijnen gemaakt van banaan en druif 🙂 Super leuk: http://instagram.com/p/pmUfDzh326/?modal=true 🙂 Denk dat de kindjes zoiets erg leuk vinden!

 3. Pingback: EetPaleo in 7 stappen (review) | Paleo Familie