Blog update en recepten voor Oerkracht.nl

Het is momenteel wat rustiger op mijn blog dan jullie gewend zijn. Daar zijn een aantal redenen voor die ik graag toelicht.

Samenwerking met Oerkracht.nl

Van de zomer werd ik benaderd door Astrid van Oerkracht.nl of ik interesse had in een samenwerking: het ontwikkelen van makkelijke en simpele recepten voor mensen die nog niet zo bekend zijn met koken en het Paleo eetpatroon. Er volgde wat heen en weer gemail en al snel kwam ze ook langs om kennis te maken. Vanaf half augustus ontwikkel ik twee recepten per week voor Oerkracht. Ook heb ik een eigen profiel pagina op de site 🙂 Voor wie mij (nog) niet volgen op facebook was dit waarschijnlijk nog niet bekend. Ik doe al deze werkzaamheden tussen de bedrijven door (fulltime mama zijn en het runnen van een bedrijfje met mijn man) en kom zo iets minder aan mijn blog toe.

Een aantal kruisbesmettingen

Er is nog een reden waarom het sinds de zomer wat rustiger is geworden: Ik ben op vakantie een aantal keer ziek geworden van een kruisbesmetting (het per ongeluk binnen krijgen van gluten of glutensporen). De acute klachten waren na zo’n anderhalve week wel weer over, maar de nasleep ervan duurde lang. Toen het eindelijk wat beter begon te gaan en mijn energie weer aan het terug komen was, ging het anderhalve week geleden weer mis in de sauna, toen ik een munt thee bestelde. Elke keer dat ik per ongeluk gluten binnen krijg, volgt er een auto – immuunreactie en worden de darmvlokken aangevallen en beschadigd. Dat moet dan weer herstellen en dat vergt tijd en ook wat meer rust. Gelukkig is het niet helemaal stil van mijn kant. 🙂

Instagram

Voor wie mijn blog updates een beetje missen, niet getreurd! Ik plaats bijna dagelijks weleens wat op Instagram, variërend van mamapraat (het niet kunnen laten om foto’s van mijn koters te plaatsen), en foto’s van nieuwe producten die ik tegen kom of wat we naar binnen werken. 🙂

De laatste recepten

Of zoek je nieuwe recepten? Ik heb de afgelopen tijd een aantal recepten voor Oerkracht ontwikkeld en het lijkt mij leuk om een aantal favorieten met jullie hieronder te delen.

Chocolade munt ijsje: Dit ijsje is serieus lekker! Munt en chocolade doen het zo goed samen. Het ijsje is extra gezond door de aanwezige avocado. 🙂

chocolade-mint-softijsje1

Romige venkelsoep met kabeljauw: Laat je niet misleiden door de foto. Deze soep smaakt echt heerlijk en is thuis momenteel de favoriete soep van mijn man en kinderen.

IMG_9877

Cevapcici (gekruide gehaktstaafjes): Ik hou wel van lekker gekruid vlees en daarom ben ik dol op deze gehaktstaafjes.

IMG_9894-copy

Perensorbet: De appels en peren zijn er weer! Dit perenijsje is echt momenteel mijn lievelings! Veel lekkerder dan dat beruchte ijsje uit de supermarkt. 🙂

perensorbet2

Speklapjes met honing en tijm: Ik ben echt dol op speklapjes. Zo maak je ze een beetje speciaal. 🙂

Speklappen-met-tijm-en-honing2

Tags: , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens