Gezonde chocolademousse met avocado en banaan (Paleo, suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij)

Dit recept is vooral bij mijn dochter favoriet. Meestal komt ze hongerig van school en vaak eet ze dan een stuk fruit of een gekookt eitje bij thuiskomst. Soms wil ik haar echt verwennen en dan duik ik de keuken in om iets lekkers in elkaar te knutselen. Liefst wel iets voedzaams, makkelijk en snel. Dan zit ik met deze chocolademousse altijd goed! Lekker voedzaam door de avocado en banaan! Ik gebruik graag een hele rijpe banaan zodat ik niet hoef bij te zoeten. In dit recept heb ik rauwe cacao gebruikt, maar reguliere ongezoete cacaopoeder kan natuurlijk ook. 

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

 • Avocado 1 stuk
 • (Rauwe) cacaopoeder 2 eetlepels
 • Rijpe banaan 1 stuk
 • Amandel- of kokosmelk 50 ml
 • (Optioneel) Rauwe honing 1 theelepel

BEREIDING:

   1. Ontpit de avocado.
   2. Doe de avocadovrucht met de banaan, cacaopoeder, amandelmelk en eventueel een beetje honing in een keukenmachine en meng tot er een smeuïge mousse ontstaat. Dit recept is ook heel goed met een staafmixer te maken.
   3. Leg het nog even een half uurtje in de koelkast om het te laten afkoelen.
   4. Optioneel: garneer het met wat kokosrasp en banaan (of wat je maar ook lekker erbij lijkt!)

chocolademousse

chocolademousse2

chocolademousse3

Tags: , , , , , , , , ,

Reactie 3 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. En dan wat meer kokosmelk erbij en invriezen. Die ijsjes zijn heerlijk. Als je biologische bananen hebt kun je de schillen in de blender erbij gooien. In de schillen zitten schijnbaar heel veel voedingsstoffen en je proeft het niet.

 2. ipv cacao een handje frambozen toevoegen is ook erg lekker!