Graanvrije ontbijtkoekjes (Paleo, suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij)

Ik wil met dit receptje niet suggereren dat het OK is om elke dag met koekjes of iets soortgelijks te ontbijten. Maar zo af en toe moet het kunnen lijkt me. Zeker als je net als ik, de afgelopen week heel netjes heb ontbeten met groentesoep, of restjes avondeten (groente en vlees/vis). 🙂

De koekjes doen mij erg denken aan havermoutkoekjes, maar dan zonder de havermout dus. 🙂 Ze zijn lekker smeuïg (niet krokant) en ze vullen behoorlijk. Na hooguit 2 koekjes stop je gewoon met eten. Ze zijn ook niet heel zoet, omdat ik gezoet heb met banaan en een heel klein beetje kokosbloesemsuiker. Wie graag een wat zoeter koekje wilt zou moeten experimenteren met de hoeveelheid kokosbloesemsuiker. Maar persoonlijk vonden we het precies goed, ook omdat de rozijnen erin lekker zoet zijn en de balans zo helemaal goed is. 🙂 Ze zijn het lekkerst op de dag zelf.

Voor 12 grote koeken

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

  • Kokosrasp 100 gr
  • Amandelmeel 80 gr
  • Tahin 150 gr
  • Kokosolie 4 eetlepels
  • Banaan 1 stuk
  • Eieren 2 stuks
  • Kaneel 1 halve eetlepel
  • Keltisch zeezout 1 snufje
  • Rozijnen 100 gr
  • Kokosbloesemsuiker 30 gr

BEREIDING:

      1. Doe alle ingrediënten, op de rozijnen na, bij elkaar in de keukenmachine.
      2. Draai de machine tot er een koekjesdeeg ontstaat.
      3. Leg het deeg in een kom, voeg de rozijnen toe en kneed die door het deeg.
      4. Stort het deeg op een stuk bakpapier.
      5. Maak een deegrol met behulp van het bakpapier. Klem het deeg tussen het bakpapier en rol het uit tot er een deegrol ontstaat, van ongeveer een diameter van 5 cm.
      6. Pak het in met bakpapier en leg het een half uur in de vriezer.
      7. Verwarm de oven voor op 175 graden.
      8. Haal na een half uur het koekjesdeeg uit de vriezer.
      9. Snij plakken van 1 tot 1,5 cm.
      10. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg daar de plakken koekjesdeeg op en druk ze aan tot de gewenste grootte en dikte.
      11. Doe de plaat in de oven en laat de koekjes 20 minuten bakken tot ze gaar zijn.
      12. Laat de koekjes daarna wat afkoelen en eet smakelijk.

ontbijtkoekje2

ontbijtkoekje3

ontbijtkoekje1

ontbijtkoekje5

ontbijtkoekje4

Tags: , , , , , , , , , ,

Reactie 4 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Wat moet er staan onder 2 eieren 1 halve eetlepel van wat?

    • Halve eetlepel kaneel

  2. Ze zijn overheerlijk, ik maak ze nu voor de derde keer.

    • Wat leuk om te lezen Charlotte! 🙂