Pompoencake (AIP, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij, Paleo)

Gisteren was het verschrikkelijk aan het regenen dus zat ik met de kinderen thuis. Zulk weer nodigt uit om te bakken. 🙂 Ik had nog genoeg water-kastanjemeel over en ik vond nog gepureerde pompoen in de vriezer die ik echt eens moest gaan gebruiken. 😉 Dus werd het een pompoencake. Het resultaat was wederom heel goed gelukt! Het valt me op dat baksels met water-kastanjemeel vooral de eerste dag heel goed smaken. De volgende dag zijn de baksels wat aan de drogere kant. Het blijft nog wel lekker, maar probeer er vooral de eerste dag van te genieten. 🙂 Ook dit recept is geschikt voor het Paleo auto-immuun protocol! 🙂

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

  • Water-kastanjemeel (Singoda flour) 150 gr
  • Gepureerde pompoen 150 gr
  • Palm- of kokosbloesemsuiker 40 gr
  • Gesmolten kokosolie 50 gr
  • Water 50 ml
  • Vers geraspte gember 2 theelepels
  • Kaneel 1 theelepel
  • Zuiveringszout / natriumbicarbonaat / bakingsoda 1 theelepel
  • Appelazijn 1 eetlepel
  • Keltisch Zeezout 1 snufje

BEREIDING:

      1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
      2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine.
      3. Draai de machine tot er een mooi glad beslag ontstaat.
      4. Bekleed een kleine cakeblik met bakpapier.
      5. Giet het beslag in de cakeblik, doe het in de oven en bak het in 50 minuten gaar.
      6. Prik met een satéprikker in de cake, als het er droog uit komt dan is de cake gaar.
      7. Laat de cake afkoelen. Het is heerlijk als het nog een beetje warm is. 🙂

pompoenbrood1

pompoenbrood2

pompoenbrood3

Tags: , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens