Paleo platbrood (AIP, glutenvrij, Paleo, zuivelvrij, suikervrij)

Waterkastanjemeel-ontbijtkoekHet lijkt erop dat het de week van de water – kastanjemeel wordt op mijn
blog. 😉 Vandaag een recept voor een platbrood van water – kastanjemeel (ook wel Singoda / Shingoda flour genoemd). Ik heb het enkele dagen terug voor het eerst gebruikt en ik ben er heel enthousiast over! Je kunt het vooral vinden bij de breed geassorteerde Aziatische supermarkt of Indiase toko. Voor meer informatie verwijs ik naar de voorgaande blogs (hier of hier). Het mooie is dat het in ieder geval een geschikt ingrediënt is voor mensen die volgens het Paleo Auto – immuun protocol eten!

Dit platbroodje is lekker voor bij de soep, een bloemkoolrijst curry schotel, of je kunt het min of meer als een ‘wrap’ gebruiken. Wij aten het gisteravond met een snelle tonijn (MSC keurmerk) salade. Lekker simpel. Mijn dochter van vier vertelde me bij het eerste hapje plechtig en goedkeurend dat ze het lekker vond, en ze at alles op. 🙂 De ingrediënten zijn goed voor 6 kleine platbroodjes.

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

 • Water-kastanjemeel (Singoda Flour) 200 gr
 • Ontgeurde kokosolie Gesmolten 50 ml
 • Water 150 ml
 • Keltisch Zeezout 1 theelepel

BEREIDING:

   1. Doe de water-kastanjemeel in een kom, doe daar de gesmolten kokosolie, water en zout bij.
   2. Kneed alles door elkaar tot er een bol deeg ontstaat. Het hoort niet kleverig te zijn.
   3. Verdeel de bol met deeg in 6 kleine gelijke balletjes.
   4. Leg een vel bakpapier klaar. Plaats daar het bolletje deeg op. Leg er nog een vel bakpapier overheen. Rol vervolgens met een kleine deegroller, de bol uit tot een cirkel van ongeveer 2 tot 3 mm dik. Herhaal hetzelfde met de overige 5 deegbolletjes.
   5. Verwarm een koekenpan, eventueel met een klein beetje palm- of kokosolie en bak enkele minuten goudbruin aan elke kant.
   6. Aangezien het deeg geen gluten bevat, is er enigszins voorzichtigheid geboden wanneer je het nog ongebakken platbroodje los maakt van het bakpapier en in de pan wilt leggen.
   7. De broodjes zijn het lekkerst als ze warm zijn. Eenmaal afgekoeld kun je ze voor het eten nog even opwarmen in de oven. 🙂

tortilla-wraps-3

tortilla-wraps-5

tortilla-wraps-2

De gele kleur is van de palmolie waarmee ik de pan had ingevet. 😉

tortilla-wraps1

tortilla-wraps-4

Tags:

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Ziet er lekker uit! Kan je ze ook in de oven bakken? Dan vermijd je het van de bakplaat halen om in de pan te leggen…

  • Je kan het proberen, ik zie niet in waarom het niet zou lukken. 🙂