Shopblog: iHerb.com

Recentelijk heb ik mijn eerste bestelling geplaatst op iHerb.com! 🙂 Ik zat er al een jaar aan te denken en was af en toe hebberig aan het surfen op de site. Recentelijk, toen ik een supplement nodig had die in Nederland moeilijk te krijgen is en hier meer dan het dubbele kost, besloot ik dat het tijd werd. 🙂

iHerb.com is een Amerikaanse webwinkel die veel natuurlijke producten en supplementen verkoopt. Vaak zijn de producten goedkoper dan in Nederland en er is vaak ook meer keus. 🙂 Denk aan natuurvoeding, verzorgingsproducten, schoonmaakproducten en supplementen. Natuurlijk moet je ook op iHerb de ingrediënten blijven checken, maar gelukkig kan dat heel makkelijk op de site bij de omschrijving van het desbetreffende product. Eenmaal je bestelling geplaatst en betaald, is het binnen 3 tot 4 werkdagen in huis! Ik had bij mijn twee bestellingen, aan het begin van de week besteld, en tegen het einde van de week, nog voor het weekend al in huis! 🙂

Wat heb ik zoal besteld?

En nu het leukste gedeelte, de producten die ik besteld heb! 🙂 IMG_0022-copy1

Dit zijn ongeveer 2 bestellingen bij elkaar uitgestald. 🙂 Het is een mix van etenswaren, verzorgingsproducten en supplementen.

PalmvetIMG_0028-copy

Palmvet, ook wel palmshortening genaamd, zie je met regelmaat terug komen in Amerikaanse Paleo recepten en kookboeken. Vooral handig om bijvoorbeeld glazuur en frostings te maken voor taarten en cupcakes. Roomboter kan eigenlijk prima in dat soort recepten maar als je zuivel echt niet tolereert is dit een goed alternatief. De ingrediënten hierin zijn enkel en alleen biologische palmolie! 🙂

 Gelatine poeder van Great Lakes, de rode busIMG_0033-copy

Hier maak ik altijd graag desserts mee! Het is gelatine afkomstig van grasgevoerde runderen, en daarmee volgens mij, de beste die er te krijgen is. Gelukkig kun je Great Lakes inmiddels ook in Nederland krijgen bij sommige webshops, maar bij iHerb is het iets voordeliger. 🙂

Gelatinepoeder van Great Lakes, de groene busIMG_0032-copy

De groene bus gelatine heb ik ook graag in huis. Deze gelatine poeder lost op in koude en warme dranken. Het is niet bedoeld om er echt pudding mee te maken, want het geheel wordt er niet stevig of stijf mee. Het is eerder bedoeld als aanvulling, supplement. Bijvoorbeeld om zo wat eiwit in je smoothie toe te voegen of in je thee of koffie te doen, zonder dat de boel gaat klonteren. Je proeft er helemaal niks van. 🙂

Zalfje voor blauwe plekken en bulten

IMG_0023-copy

Dit zalfje was rond de 4 dollar in de aanbieding (normaal rond de 6 dollar) en bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas, olijfolie, zonnebloemolie, shea boter, arnica extract, tea trea, lavendel olie en manuka honing. Ideaal voor onderweg, voor wanneer mijn kleintjes zich voor de zoveelste keer stoten of bezeren. 🙂

Marrokaanse rode klei voor de onzuivere en gevoelige huidIMG_0026-copy

Ik was al een tijdje op zoek naar Marokkaanse rode klei, maar zonder succes. Op enkele Amerikaanse blogs had ik gelezen dat het goed is voor de onzuivere huid. Het is helemaal natuurlijk en er zijn geen toegevoegde ingrediënten. Ik moet het nog uitproberen, maar ik ben echt heel benieuwd! 🙂

Voor wanneer je een pukkeltje hebt: Bee naturals Blemish LotionIMG_0025-copy

De acne is niet meer zoals het was sinds ik Paleo eet (Jeej!), maar soms, die bepaalde tijd van de maand, wil er nog weleens een vervelend pukkeltje de kop op steken. Deze lotion kun je dan gebruiken om dat onding te behandelen. Er zitten wederom alleen maar natuurlijke ingrediënten in, waaronder: appelazijn, honing, vitamine B3, citroenschil etc.

Kelp NoodlesIMG_0027-copy

Kelp noodles  wou ik al een tijdje uitproberen, maar ze zijn een beetje prijzig. Bij iHerb was het omgerekend rond de 2 euro, een prima bedrag om het eens uit te proberen, vond ik! Een leuke manier om ook het goede van zeewier binnen te krijgen. Heb er veel positiefs over gelezen en wij vonden ze alle vier (manlief, de kinderen en mijzelf) echt lekker! Heerlijke noodles vervanger bij Aziatische getinte gerechten.

Spijsverteringsenzymen

Ik kan helaas nog wel wat hulp gebruiken als het om het verteren van mijn eten gaat. De vetvertering is niet optimaal, en ook maak ik niet genoeg maagzuur aan. Ik gebruik Ox Bile voor de vetvertering en Betaïne HCL voor de maagzuur (lees hier of hier meer over maagzuur). Deze supplementen zijn in ieder geval veel goedkoper dan in Nederland. 🙂 Echt veel goedkoper!

Supersterke probioticaIMG_0024-copy

Ik zocht een sterke probiotica zonder rare toevoegingen om mijn eigen kokosmelk yoghurt te maken. Helaas is het merk probiotica, die ik graag gebruikte, nergens meer te verkrijgen. Toen kreeg ik als tip van Marjolein van Oerspronkelijk ‘Ultimate Flora’. Mega sterk, 50 miljard bacteriën per capsule! 1 capsule volstaat voor een liter yoghurt heb ik al gemerkt. 🙂 Gezien er 60 capsules in zitten, gaat dit potje wel een jaartje mee vermoed ik. Dit was trouwens het duurste dat ik bij iHerb besteld heb, maar ben er wel blij mee. 🙂

 Hoe werkt het bestellen bij iHerb?

  • Allereerst heb je een creditcard nodig om te betalen. Zonder dat, is het helaas echt niet mogelijk.
  • Bij een allereerste bestelling kun je 5 tot 10 dollar korting krijgen als je de code VKM005 invoert.
  • Bij verzendopties kies je voor DHL. De kosten vallen erg mee. Ik heb tot nu toe 7 à 8 dollar betaald voor het laten verzenden naar Nederland. Dat is omgerekend niet duurder dan de verzendkosten bij de meeste Nederlandse webshops!
  • Blijf met je bestelling onder een totale waarde van 150 Euro, anders moet je invoerkosten betalen.
  • In principe heb je het pakketje van iHerb snel in huis, soms komt het voor dat een pakketje langer vast gehouden wordt bij de douane en dat je nog BTW erover moet betalen. Het schijnt gelukkig niet zo heel vaak voor te komen.

Tot nu toe kan ik het dus echt aan iedereen aanraden! Vergeet niet de kortingscode VKM005 te gebruiken als je er voor het eerst bestelt 🙂

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Is niet waar ik had laatst een bestelling van 60 euro en moest gewoon 19 euro betalen aan dhl! dus bedrag maakt niks uit

    • Dan had jij helaas pech 😉 Onder de 150 Euro moet je namelijk niet standaard bij betalen. Er worden wel willekeurige pakketjes ertussen uit gehaald waar BTW over betaald moet worden (dus geen invoerrechten) en jij had dus pech. 🙁 Het gaat gelukkig veel vaker goed, en vaak ben je inclusief BTW toch goedkoper uit (vooral als het supplementen betreft).