Bananen ijsje met maar 2 ingrediënten, zonder ijsmachine! (Paleo, zuivelvrij, glutenvrij, suikervrij)

In Foodieland is dit voor velen al een bekend recept. Toen ik meer dan 2 jaar geleden dit recept ontdekte veranderde mijn wereld (bij wijze van spreken). 😉 Toch weten heel veel mensen nog niet dat je met enkel banaan en wat vocht je een heerlijk ijsje kan maken! Tijd om daar verandering in te brengen! Waarom nog ijs uit de supermarkt halen als het zo simpel kan! Zonder e-nummers, zonder toegevoegde suiker en helemaal gezond!

In het Engels wordt dit ijsje ook wel de ‘banana softserve‘ genoemd omdat het echt aan een softijsje doet denken. Ik deel met jullie het basisrecept, maar je kan er ook flink mee variëren. Wat dacht je van een chocolade ijsje, of aardbeien ijsje? Het is allemaal mogelijk. 🙂

Dit artikel is speciaal geschreven op verzoek van Netflix Nederland 🙂

Recept voor twee porties bananenijs

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

  • Bananen 3 stuks
  • Kokosmelk I.p.v. kokosmelk kan je ook amandelmelk, water of rauwe koe- of geitenmelk gebruiken 75 ml
  • Een goede keukenmachine 1 stuk

BEREIDING:

  • Pel de bananen en snij ze in dunne schijfjes. Bekleed een groot bord, dat in de vriezer past, met bakpapier. Leg daar de bananen schijfjes op en zorg dat ze elkaar niet aanraken.

banana-softserve-1

  • Leg de bananen tenminste 4 uur in de vriezer.
  • Haal de bananen na de verstreken tijd, uit de vriezer en doe ze in een keukenmachine.

banana-softserve-2

  • Voeg de kokosmelk toe. In plaats van kokosmelk kun je ook amandelmelk gebruiken, of, indien je zuivel kunt tolereren, rauwe koe- of geitenmelk. Volgens mij werkt ook water! 😉

banana-softserve-3

  • Draai de machine een paar minuten tot er een smeuïg ijsje ontstaat.

banana-softserve-4

banana-softserve-5

  • Nu is het ijsje klaar. Genieten maar!

Variatietips

  • Voor een chocolade ijsje voeg je een paar eetlepels cacaopoeder toe.
  • Voor een aardbeien ijsje voeg je een paar handjes bevroren aardbeien toe.
  • Voor een bosvruchten ijsje voeg je een paar handjes bevroren bosvruchten toe.
  • Voor een vanille ijsjes voeg je wat vanillepoeder of pure vanille-extract toe.
  • Voor een kaneel ijsje voeg je een paar theelepels kaneel toe.
  • Voor een frambozen ijsje voeg je een paar handjes bevroren frambozen toe.
  • Voor een amandel-banaan ijsje voeg je een paar eetlepels amandelpasta toe.
  • Voor een citroen ijsje voeg je wat citroensap en wat geraspte citroenschil toe.
  • Voor een stracciatella ijsje voeg je vanillepoeder toe en gehakte pure chocolade.
  • Hoe onrijper de banaan, hoe neutraler de smaak. Waarschijnlijk zul je dan wel wat zoetmiddel naar smaak moeten toevoegen zoals honing, ahornsiroop of kokosbloesemsuiker.
  • Hoe rijper de banaan, hoe meer de bananensmaak zal overheersen, zoetmiddel zal dan niet nodig zijn.
  • Je ziet, de variaties zijn eindeloos. 🙂 Varieer er op los en ontdek jouw favoriete smaakcombinaties!

banana-softserve-7

banana-softserve-6

Tags: , , , , , , , ,

Reactie 7 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Heerlijk! Vandaag gemaakt met bosvruchten. Wordt een blijvertje! Bedankt

  2. Is het ook mogelijk om het reeds gemaakte ijs wat je over hebt, om deze opnieuw in te vriezen voor een ander moment? Of komt dat de smaak, structuur niet ten goede?

    • Het is mogelijk, maar het gaat wel wat ten koste van de structuur. Ik zie eerlijk gezegd de noodzaak er niet zo van in, om eerste de bananen in te vriezen, vervolgens het ijs te maken en en daarna weer in te vriezen, aangezien het maken van de ijsjes slechts enkele minuten duurt. Wanneer wij zin hebben in ijs, dan komen de bananen uit de vriezer en voilà. 🙂 Binnen 5 minuten genieten wij van ijs. 🙂

  3. Zeker het proberen waard en variatie genoeg

    • Fijn om te horen! 🙂