Citroen – blauwe bessen sorbet (Paleo, suikervrij, zuivelvrij)

Deze zomerse sorbet bevat een verrassende hoofd ingrediënt: namelijk bloemkool! Dat bloemkool in zoete gerechten gebruikt kan worden is voor mij tamelijk nieuw, maar het is niet geheel ongebruikelijk inmiddels. Zo staat er in het geweldige bakboek ‘Goed Zoet!‘ een recept voor citroen-kokostaart met bloemkool erin verwerkt en ik had van de week een ‘havermout’ pap gemaakt van bloemkool, geïnspireerd door Puur en lekker leven volgens Mandy. Ik ben nog een beetje aan het zoeken naar de optimale smaakcombinaties met bloemkool, welke smaken werken en welke niet. Ook leek het mij leuk om er ijs van te maken! Ik zoek altijd manieren om bij mijn kleintjes extra groente naar binnen te smokkelen, en hiermee lukte het goed. 🙂 Het ijs was zo op! 😉 Qua structuur heeft het ijs dus veel weg van een sorbet. Lekker verfrissend op warme dagen!

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

 • Bloemkool 1 stuk
 • Citroenen (sap en rasp) Biologische! 2 stuks
 • Blauwe bessen 150 gr
 • Rauwe honing 6 eetlepels
 • Kokosmelk 200 ml
 • Optioneel: Great lakes gelatinepoeder De groene bus 2 eetlepels

BEREIDING:

  1. Doe de dag van te voren de bodem of kan van de ijsmachine in de vriezer.
  2. Snij de bloemkool in roosjes. Stoom tot het gaar is.
  3. Laat de bloemkool helemaal afkoelen.
  4. Doe de bloemkool in een keukenmachine, blender (staafmixer werkt ook). Doe daar de sap en de rasp van 2 citroenen bij, de blauwe bessen, honing en kokosmelk. Draai tot alles lekker smeuïg geworden is. Proef of de mengsel zoet genoeg is (verschilt per persoon) en zoet eventueel nog bij.
  5. Doe het ijsmengsel in de koelkast en laat het helemaal koud worden.
  6. Pak de ijsmachine en volg vervolgens de instructies van je machine. Laat het ijsmengsel draaien tot het ijs is geworden. Kan van 20 tot 30 minuten duren.
  7. Bewaar het ijs wat over is, in een afgesloten bak in de vriezer.
  8. Eet smakelijk!

BLOEMKOOL-SORBET-1

BLOEMKOOL-SORBET-2

BLOEMKOOL-SORBET-3

Tip: zoek je nog meer verantwoorde ijsjes? Kijk eens hier.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens