Caveman Cookies (review + winactie!)

Een tijdje terug kreeg ik van Puur Mieke een paar doosjes Caveman Cookies opgestuurd om uit te testen. Als je Puur Mieke nog niet kent zou ik zeker even een kijkje nemen. Ze verkoopt zo’n beetje alles wat past binnen een gezonde levensstijl: van verzorgingsproducten tot eten en meer! Het leuke is dus dat ze ook wat Paleo producten verkoopt zoals de Caveman Cookies.

Graanvrije, suikervrij, glutenvrije, ei-vrije en zuivelvrije koekjes

De Caveman Cookies zijn Paleo koekjes uit de VS en worden sinds 2009 gemaakt door een klein bedrijfje dat zich de Caveman Bakery noemt. De koekjes zijn dus Paleo en daarmee ook glutenvrij, zuivelvrij en zelfs ei-vrij. Wel een kleine noot voor mensen die extreem gevoelig zijn voor kruisbesmetting: de koekjes worden geproduceerd in een faciliteit waar blijkbaar ook tarwe (gluten dus), soja en eieren worden verwerkt. Dat vind ik persoonlijk wel jammer. Ik heb mezelf voorgenomen eens bij het bedrijf zelf na te vragen hoe dat precies zit met kruisbesmettingsgevaar en in welke mate ze daar op letten tijdens het produceren van de koekjes en in hoeverre ze dus veilig zijn voor bijvoorbeeld coeliakie patiënten. Verder zijn de koekjes gezoet met honing. De verpakkingen zijn kleurrijk en vrolijk en vielen gelijk in de smaak bij de kinderen.

Handig voor dagjes weg!

Ik vind het leuk dat er kant en klare Paleo koekjes te koop zijn. Hoewel ik veel zelf bak en kook, is het ook weleens fijn om bij tijdsgebrek iets uit de kast te kunnen pakken dat al kant en klaar is, lekker en ook nog eens helemaal verantwoord. Dan doel ik eigenlijk vooral op wanneer we een dagje weg plannen. Ik moet al zo veel voorbereidingen treffen als het gaat om eten en drinken dat ik soms niet meer eraan toe kom om ook nog eens een lekker tussendoortje te bakken. Dan zijn koekjes als die van Caveman een uitkomst. De koekjes zijn ook afzonderlijk per stuk verpakt waardoor ze makkelijk meegenomen kunnen worden. Wij hebben ze dus ook dankbaar gebruikt wanneer we erop uit gingen. Ook kreeg ik van Mieke een Lunchbots trommel die ook superhandig is voor dagjes weg (review en actie volgt aan het einde van de zomervakantie!)   🙂

De test: Hoe bevielen de koekjes?

Ik kan in ieder geval zeggen dat de kinderen er gek op zijn. Ik moet hun grijpgrage handjes haast van me af slaan als hun koekje op is, want ze bedelen gelijk om meer. 😉 Ik verwachtte eigenlijk knapperige koekjes, maar dat waren ze niet. Ze zijn zacht en smeuïg. Voor mijn smaak waren ze ietwat aan de zoete kant (ben het zoete gewoon erg ontwent de laatste paar jaar) maar de smaken waren wel verrassend. Wij hadden de smaken ‘Rainforest’, ‘Alpine‘ en ‘Tropical‘ geproefd. Alpine (met carobe en hazelnoot) waren veruit mijn persoonlijke favoriet. 🙂 De Rainforest koekjes waren ook verrassend: met kersen, noten en cayenne peper. Ondanks de peper zijn ze echter helemaal niet te heet, en de kinderen aten ze moeiteloos op. 😉 De Tropical koekjes zijn een lekkere combi van kokos en gember.

Korting en winactie!

Ben je benieuwd naar de koekjes en wil je ze deze zomervakantie ook uitproberen en meenemen als je erop uit gaat? Puur Mieke geeft 3 doosjes weg! Wat moet je daarvoor doen:

Verder zijn de koekjes momenteel in de aanbieding van 5,95 voor 5,45 en geeft Mieke ook nog eens op het gehele assortiment 5% korting i.v.m. vakantie (dus ook 5% korting op de Lunchbots). Voer bij het afrekenen de code ‘vakantie’ in voor de 5% korting.

IMG_9963-2-copy

IMG_9962-2-copy

IMG_9958-2-copy

IMG_9953-copy

IMG_9949-copy

IMG_9935-2-cop2y

Reactie 17 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Super actie! ❤️
  Paleo bakken en koken is heerlijk en leuk, alleen is mijn tijd soms op in ons gezin met 3 kindjes. Wat ben ik nieuwsgierig naar makkelijke en pure paleo koekjes voor ons vijven. Zeker nu de vakantie eraan komt! Groetjes Nathalie

 2. De koekjes zou ik best wel eens willen proberen. Omdat ik bij ons ook iedereen naar een gezonder voedingspatroon wil helpen en nog niet zo heel ervaren ben in het bakken kan ik zo testen of ze deze koekjes lekker vinden.

 3. Wat een leuke review en actie! Ik zou wel heeeel graag willen winnen. Gewoon omdat ik ze graag wil proeven. Maar ook omdat ik binnen 2 weken geopereerd wordt en dan een tijdje niet in de keuken kan staan om zelf te bakken. Aangezien het vakantie is, gaan ML en de kinderen wel gewoon dagjes weg. Dan is het natuurlijk superhandig om zo’n doosje koekjes te hebben staan. En kan ik als ik me alleen voel ook een koekje snaaien 😉

 4. Die zou ik graag willen winnen! Ik ben een groot fan van Puur Mieke en de webshop. Heb de koekjes al vaak zien staan maar denk steeds: “Ik zou ze eerst wel eens willen proeven!”

 5. Op zoek naar een gezondere levensstijl voor mij en mijn gezin. Zeker interesse in paleo dus ik ben benieuwd hoe de koekjes smaken!

 6. Oh wauw wat leuk zeg!
  Koekjes koop ik tegenwoordig nooit meer, maar ‘k maak ze lekker zelf. Prima en niks mis mee natuurlijk, maar op vakantie gaat dat ntuurlijk wat minder makkelijk dan thuis 😉 Na jouw review ben ik wel erg benieuwd naar deze Cavemans…LEkkere smaken!

 7. Wat een leuke actie en vooral handig als je een dagje weggaat.

 8. Lijkt me super voor onderweg! Ook leuk om niet-paleo mensen eens een “verantwoord” koekje te kunnen laten proeven.

 9. Ideaal, verantwoorde koekjes die per stuk verpakt zijn.
  Ze lijken me ideaal om mee te nemen in m’n wielrenshirtje als een eind ga touren op de racefiets.
  Ik neem altijd wat te eten mee voor het geval dat ik hongerklop krijg, maar dan wel graag iets gezonds zonder rommel. ☺

 10. Voor een dagje weg zouden deze koekjes echt een uitkomst zijn, maar ook voor als de kinderen een dagje weg gaan met opa en oma of op kamp. Zo eten ze toch een verantwoord tussendorotje en het blijft langer vers/goed dan home made producten met het warme weer.

 11. De Caveman Cookies zouden super zijn om mee te nemen op vakantie. Want in onze tent geen oven om zelf aan het bakken te gaan. En ik wil onze dochter toch ook af en toe een koekje gunnen (verdraagt geen suiker). Caveman Cookies feel welcome in our tent

 12. Ze zijn gewoon zooooo ontzettend lekker!

 13. Wat een leuke actie.

  Wij zouden zo graag deze koekjes winnen zodat ons mannetje in de vakantie van een lekker koekje kan genieten, zonder dat er allemaal rotzooi inzit

 14. Ge-wel-dig zou ik het vinden om deze koekjes te mogen proberen. Vooralsnog ben ik aangewezen op eigen baksels, en soms zou het toch wel makkelijk zijn als ik gewoon een pakje koekjes open kan trekken!

 15. Ik zou heel graag de koekjes willen winnen omdat ze ontzettend lekker zijn. Ik heb ze een keer gekocht en vond het heel jammer dat ze al weer op zijn.

 16. ik wil ze ook proeven!!! altijd druk hier en niet altijd tijd om zelf te bakken. Ook lukt het zelf bakken niet altijd.
  Ik wil ze heel graag winnen

 17. Deze zou ik graag willen proberen. Is een ramp om hier koekjes te vinden die iedereen mag. Oudste wil alleen paleo, middelste eiwit allergie, en ik overgevoelig voor gluten, koemelk en suiker.