Rabarber muffins (Paleo, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij)

Rabarbers zijn nog steeds verkrijgbaar dus manief kwam weer met nog een paar stengels aanzetten: of ik dit weekend nog daar even iets lekkers mee wou maken? 🙂 Ik was van plan er een crumble van te maken, maar had daar uiteindelijk zelf niet zo’n zin in. Wel had ik zin in muffins, dus waarom dan niet met rabarber? De cakejes zijn lekker zoet en de rabarber/citroen maken het lekker fris/zurig. 🙂 Hier waren ze binnen no-time op. 🙂

Voor 12 muffins

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

  • Kokosmeel 70 gr
  • Citroen, sap en rasp 1 stuk
  • Kokosolie gesmolten 100 gr
  • Honing 90 gr
  • Zuiveringszout natriumbicarbonaat, baking soda 1 halve theelepel
  • Rabarber 100 gr
  • Eieren 4 stuks
  • Keltisch zeezout 1 snufje

BEREIDING:

    1. Verwarm de oven voor op 150 graden en smelt de kokosolie op een laag vuurtje.
    2. Snij de rabarber in kleine stukjes, ter grootte van een bosbes.
    3. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar (kokosmeel, zout, zuiveringszout en citroenrasp) en meng het goed.
    4. Doe dan de natte ingrediënten erbij (honing, gesmolten kokosolie, citroensap en eieren) en meng tot er een mooi en glad beslag ontstaat.
    5. Voeg als laatste de rabarber erbij en roer het erdoorheen.
    6. Doe muffinvormpjes in een muffinschaal en schep elk vormpje voor een kwart vol met het beslag.
    7. Bak het voor 30 a 35 minuten in de oven, tot de muffins en mooie goude kleur gekregen hebben. 🙂

rabarbermuffins

rabarbermufins2

rabarbermuffins3

gerelateerd-ontbijtrecepten

Tags: , , , , , , , , , , ,

Reactie 9 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. deze gaan we morgen maken. De rabarbertaart is super lekker dus ik ben heel benieuwd naar deze

  2. Hoe kan ik deze aip maken? Alleen de eieren vervangen toch? Heb je t zelf al geprobeerd?

    • Nee ik heb het niet geprobeerd! Ik durf nog niet zo goed muffins AIP te maken 😉

  3. Dit is echt het lekkerste kokosmeel recept wat ik tot nu toe heb geprobeerd! Simpel maar jummie! Super! 🙂 🙂 Kom ik gelijk door mn voorraad rabarber heen van mn groentepakket..

  4. Wat jammer, ze druipen hier echt van het vet. 🙁

  5. heerlijk! Ik heb het recept iets aangepast. Ipv kokosmeel heb ik havervlokken en vegan eiwitpoeder (rijst/erwt/hennep), ik heb minder honing en kokosolie genomen omdat ik er nog een banaan doorheen heb gedaan. Overheerlijk recept. Volgend jaar (als de rabarber er weer is) ga ik dit zeker weer maken!