Bakbanaan chips met avocado dip! (Paleo, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij)

 

plantainchips-copy

Deze lunch was een regelrechte hit bij de kinderen! Recentelijk heb ik de
bakbanaan chips ontdekt zonder toevoegingen en gebakken in een stabiele vet (palmolie). Ik vond ze in eerste instantie op de Rotterdamse markt voor een Euro per zak, maar daarna heb ik ze ook in Amazing Oriental gespot, de toko waar ik vaker kom voor Paleo budget boodschappen (kokoswater, kokosmelk van Aroy-D, kokosrasp, tapiocameel en ongeraffineerde palmsuiker). De reguliere prijs is er 1,59 Euro per zak, maar momenteel zijn ze in de aanbieding voor 0,99 Euro.

Ik had zin om eens iets anders voor de lunch te maken, en dacht aan die chips met iets van een gezonde dip. De kinderen zijn dol op avocado, dus het werd een avocadodip, waarin ik groente, leverworst en spekjes verwerkte. De kinderen vonden het boven verwachting heerlijk! Zo kregen ze lekker veel gezonde vetten binnen, het goede van lever, vezels en de vitamientjes en mineralen. πŸ™‚ Ik had een dubbele portie gemaakt, de andere helft van deze heerlijke dip zit nu in de vriezer voor een volgende keer. πŸ™‚

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

  • Avocado (rijpe!) 2 stuks
  • Boeren leverworst van Pure Graze (glutenvrij, e-nummervrij en zuivelvrij) 1 stuk
  • Handje bladspinazie 1 stuk
  • Kleine wortel 1 stuk
  • Selderijstengel 1 stuk
  • Kleine ui 1 stuk
  • Teentje knoflook 2 stuks
  • Ontbijtspek 75 gr
  • Handje blad peterselie 1 stuk
  • Kokosolie 1 eetlepel
  • Optioneel: Keltisch Zeezout Voor wanneer je er iets meer zout in wilt 1 halve theelepel
  • Zakje Bakbanaanchips Van 150 gram 1 stuk

BEREIDING:

    1. Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in een pan met de kokosolie. Leg het daarna apart en laat het afkoelen.
    2. Bak de plakjes ontbijtspek in dezelfde pan tot ze goudbruin zijn en laat het ook afkoelen.
    3. Doe de spinazie, peterselie, wortel en stengel bleekselderij in de keukenmachine en hak het helemaal fijn.
    4. Doe dan daarbij de avocado, de leverworst, de gebakken ui en knoflook en draai de keukenmachine tot er een romige egale massa ontstaat.
    5. Voeg als laatste de gebakken ontbijtspek toe en laat de keukenmachine nog kort draaien.
    6. Proef de dip en doe er naar smaak eventueel nog wat extra Keltisch zeezout bij. De bakbanaan chips zijn ook al zout dus rustig aan met het zout. πŸ˜‰
    7. Serveer het met de bakbanaan chips en bewaar wat te veel is eventueel in de vriezer voor een volgende keer. πŸ™‚

avocado-dip-met-bakbanaan-chips

avocado-dip-met-bakbanaan-chips2

avocado-dip-met-bakbanaan-chips3

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens