Carobe / hazelnootkoekjes (Paleo, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij)

Het was een druilerige dag gisteren: regen, regen en nog eens regen. Ik kan daar soms best somber van worden en op zulke dagen geef ik toe aan emotie eten. Misschien niet helemaal goed, emotie eten, maar dat kon me gisteren echt niet schelen. Als het koud en druilerig is, wil ik het binnen gezellig maken met een lekker warm drankje en iets lekkers erbij. Een koekje of zo. Nadat ik dochterlief in de stromende regen van school had opgehaald gingen we aan de slag in de keuken: koekjes bakken. 🙂

Carobe i.p.v. cacao

Ik ben de laatste tijd carobe steeds meer gaan waarderen. Ik ontdek bij mezelf dat ik steeds minder voedingsmiddelen goed verdraag, en cacao is daar helaas één van. Van koffie en cacao krijg ik bijna onmiddellijk hoofdpijn de laatste tijd. Ik heb geen idee waar al die onverdraagzaamheid voor voeding ineens vandaan komt maar het lijkt me niet verstandig het te negeren. Dus even pas op de plaats als het om cacao en koffie gaat. Daar komt carobe om de hoek kijken. Je moet carobe echter niet zo zeer zien als een cacaovervanger, want dan kom je eigenlijk bedrogen uit. Carobe is van zichzelf best lekker en zoetig en ja, het heeft een klein, klein beetje wat weg van cacao, maar het is wel wat ver zoeken vind ik. Ik vind het eigenlijk best een lekkere smaakmaker in zoetigheden en ik betrap mezelf erop dat ik het steeds vaker gebruik.

Carobe doet het ontzettend goed samen met hazelnoten. Niet dat ik deze geweldige combi zelf het uitgevonden hoor. 🙂 Ik kreeg vorige week van Puur Mieke een aantal doosjes Caveman koekjes opgestuurd om uit te proberen. Carobe en hazelnoten was een combi die gebruikt werd in één van de smaken en het idee sprak me aan. Deze koekjes zijn echter wel heel anders dan de Caveman variant en ze vielen hier thuis in de smaak.

De hoeveelheden zijn voor ongeveer 11 a 12 koekjes.

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

 • Hazelnootmeel / gemalen hazelnoten 100 gr
 • Kokosmeel 1 eetlepel
 • Ei 1 stuk
 • Kokosolie 75 gr
 • Palmsuiker / kokosbloesemsuiker 40 gr
 • Carobepoeder 35 gr
 • Keltisch Zeezout 1 snufje

BEREIDING:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai tot er een kleverig deeg ontstaat.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak 11 a 12 kleine balletjes van het deeg en druk ze plat op de bakplaat.
  4. Doe ze in de oven en bak ze in 15 minuten gaar.
  5. Laat de koekjes afkoelen en eet smakelijk.

IMG_0041-copy

IMG_0044-copy

IMG_0047-copy

gerelateerd-ontbijtrecepten

Tags: , , , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens