Nom Nom Tag (vragen over eten)

Ik ontving de Nom Nom Tag van medeblogster Resi (NatuurlijkResi.nl). De Nom Nom Tag is een serie blogs waarin bloggers enkele vragen beantwoorden over eten. Vervolgens worden die vragen weer doorgegeven aan andere bloggers.

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?

Ik ben echt een alles-eter, ik vind echt bijna alles lekker. 🙂 Dus er zal vast iets tussen zitten wat minder populair is. Ik zou probleemloos zo inktvis-tentakels eten, iets waar de meesten voor zouden gruwelen. 🙂 😉 Olijven zijn voor mij als snoepjes, maar ik ken er ook genoeg die ze helemaal niet lekker vinden.

Waar ik zelf echter niet van hou en ook nooit van gehouden heb zijn frikadellen. Veel mensen die ik ken vinden het een lekkere snack, maar ik vind het ronduit smerig! Alleen bij mijn plaatselijke bio slager heb ik eens zelfgemaakte frikadellen zonder troep gekocht om mijn man een plezier te doen. Die vond ik wel lekker maar ik was er alsnog niet kapot van. 😉

Verder ben ik zooooo ontzettend kieskeurig als het om koffie gaat… alleen ik kan lekkere koffie zetten (vind ik dan 😉 ) met een Italiaanse caffetière en goede kwaliteit espresso bonen. Niemand maakt me blij met Nespresso, Senseo of filterkoffie. Zelfs koffie van een goede koffiebar voldoet niet altijd aan mijn eisen. Volgens mij ben ik een beetje verwend als het om koffie gaat? 😉

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?

Ik hou enorm van de Italiaanse keuken! Gelukkig bestaat er meer dan alleen maar pasta, maar de spaghettislierten gemaakt van courgette (ookwel zoodles of courgetti) staan vaak op het menu. 🙂

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Tja, pizza-gek als ik ben, zou ik het liefst elke dag in ‘O Pazzo wel een pizza willen eten. Beetje jammer dat je daar niet terecht kan voor glutenvrije pizza’s en ik al die voedingsintoleranties heb… dat maakt uit eten haast onmogelijk op het moment. Een tweede favoriet was Spirit, bij de Groene Passage. Daar kwam ik voorheen (voordat ik Paleo ben gaan eten) ook een paar keer per week: al was het voor een kopje koffie met een suikervrij koekje. 🙂

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Het broodje wat als eerste in mijn hoofd opkomt is warm een plat brood (deze  van de Domestic Man bijvoorbeeld, helemaal AIP vriendelijk) belegd met Parma ham en gesmolten mozzarella (zodra ik die weer mag eten). 🙂 Een naam bedenken gaat me wat moeilijker af. 🙂

Deel een handige kooktip:

Ik vergeet zelf altijd op tijd vlees uit de vriezer te halen. Maar die vacuüm verpakte vlees van Pure Graze of Wild Rundvlees laten zich heel makkelijk een kwartier tot 30 minuten voor gebruik ontdooien in lauw warm water! Ideaal 🙂

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Ik ben momenteel vooral bezig met ijsrecepten uit de ijsmachine, maar wat ik vooral echt een keer zou willen uitproberen is de Ricotta & Pere (Ricotta en Peren) taartje die ik in Italië altijd zo graag at, maar dan wel zonder ricotta en verder helemaal verantwoord.

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten

Ik eet op dit moment zo veel mogelijk volgens het Auto – Immuun protocol, om die reden is buiten de deur eten vrijwel onmogelijk. Ik kook liever thuis omdat ik dan precies weet wat er in gaat 🙂 en als we een dagje uit gaan neem ik altijd zelf lunch mee en snacks. Verder is zelf koken budgetproof, niet geheel onbelangrijk, want biologisch eten is al best kostbaar.

Ben je ergens allergisch voor?

Na jaren van hele vage klachten en vooral constant erg moe te zijn geweest, is er vorig jaar een gluten-intolerantie bij me ontdekt. Van nachtschades krijg ik behoorlijke pijn in mijn mond, en bij grotere hoeveelheden zelfs buikkrampen tot diarree aan toe. Verder ontdekte ik recent nog dat ik op het moment zuivel slecht tolereer, zelfs als het rauw is en van grasgevoerde dieren afkomstig is.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?

Ik was de afgelopen dagen met het mooie en zonnige weer helemaal in de ban van de Banana Softserve! Het is zo heerlijk en zo makkelijk, en daarbij ook nog eens helemaal ‘allesvrij’ en je hebt geen ijsmachine ervoor nodig! Het enige wat je nodig hebt is een bevroren banaan in stukjes en een beetje vocht (ik gebruik graag kokosmelk) die je in de keukenmachine draait tot een romig ijsje.

Wat is je favoriete toetje?

Ik ben gek op zomerfruit en dat eet ik graag na het eten (niet direct na het eten maar een uurtje erna of zo). Ik kan helemaal wild worden van kersen, watermeloen, aardbeien, bosbessen en perziken / nectarines. 🙂 Als ik echt decadent wil doen doe ik er een toefje kokosslagroom bij. 🙂 Zelfgemaakte ijsjes doen het ook goed. 🙂

De volgende bloggers zijn getagd:

Tags: , , , , , ,

Reactie 3 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Nu ik in het buitenland verblijf wilt mij maagje juist de hollandse snacks zoals frikandellen! haha
    En ijsjes zelf maken zouden meer mensen moeten doen, het is erg gemakkelijk, snel en goedkoop!

    • Haha ja zo werkt het meestal wel als je voor langere tijd naar het buitenland gaat! 🙂 🙂