Netflix kijktips: interessante documentaires!

Niet heel lang geleden had ik geschreven over Netflix. Wij vinden het echt ideaal: volledige controle over wat er je huiskamer binnenkomt, geen vervelende reclames waar ik niet om gevraagd heb en toch leuke films, series en interessante docu’s kunnen kijken. Wij hebben geen televisie abonnement meer , daarvoor in de plaats hebben we een Netflix abonnement (die overigens elke maand opzegbaar is).

Deze maand wil ik graag aandacht besteden aan leuke en interessante documentaires die te zien zijn op Netflix:

The Moo Man

The Moo Man vertelt het verhaal van een boer, die een kleinschalig biologisch melkveebedrijf in Groot Brittannië runt. Op boerenmarkten verkoopt hij zijn rauwe melk en hij brengt ze zelfs langs de deuren, zoals vroeger gebruikelijk was. Hij gaat met zijn koeien op een bijzondere manier om en je kan zien dat hij echt om ze geeft en van zijn beroep houdt. Als een koe sterft nadat het per ongeluk prikkeldraad heeft opgegeten is hij zichtbaar geëmotioneerd en rouwt hij om haar. Ook de zorgen van de boer, die veel moeite moet doen om het kleine bedrijf te laten overleven en de angst dat het beroep verloren zal gaan door gebrek aan interesse van de huidige generatie, komen aan bod. Het zien van de documentaire deed me een beetje denken aan “Dansen met de gehoornde dames“, een film over de Remeker Kaas boerderij die ik gezien heb op het Weston Price congres.

The-moo-man

No impact man

Ik heb al eens eerder over de No – Impact Man geschreven. Een bijzondere documentaire die indruk heeft gemaakt. Een familie in New York gaat zo duurzaam mogelijk leven: een jaar lang geen tv, geen toiletpapier, geen liften gebruiken, alleen lokaal geproduceerd voedsel van het seizoen kopen, alles fietsend of lopend afleggen, geen afval willen produceren, avonden in het donker en de kou doorbrengen, en ga zo maar door. Het is natuurlijk voor een normaal gezin niet haalbaar om dezelfde levensstijl erop na te houden, maar het zet je wel weer op scherp en aan het denken dat het allemaal best met wat minder kan en met meer aandacht voor mens en milieu.

95

Food Inc.

Wat is er tegenwoordig mis met de manier waarop ons eten geproduceerd wordt? Food Inc. stelt de praktijken van de voedingsindustrie in de VS aan de kaak: de macht van de voedingsindustrie, genetische modificatie, Monsanto, de vreselijke megastallen, het onmenselijk behandelen van dieren… Michael Pollan, bekend van uitspraken als: “Eet niet wat je grootmoeder niet als eten zou herkennen” en boer Joel Salatin, komen ook aan het woord. Vooral schokkend, wederom een documentaire die je echt aan het denken zet: wil je dit soort praktijken in stand houden of stem je met je portemonnee en ga je op zoek naar eerlijk en lokaal geproduceerd voedsel, met respect voor mens en milieu?

foodinc_960x336

Babies

Babies vond ik zo een geweldige, vrolijke en leuke documentaire! Je krijgt er gegarandeerd babykriebels van! De documentaire volgt het eerste levensjaar van 4 baby’s, afkomstig van verschillende delen van de wereld. Ik vond het echt een bijzondere documentaire, op allerlei mogelijke manieren. Niet alleen de verschillen en sterke overeenkomsten tussen de 4 baby’s, maar ook de manier van filmen, volgen en vastleggen van de beelden, is echt allemaal heel bijzonder gedaan. Het is zo leuk om te zien, dat baby’s die in zulke verschillende culturen opgroeien toch zo veel overeen met elkaar hebben. Echt een aanrader, ik heb de hele documentaire met een grote glimlach gekeken. 🙂

babies-documentary

Brave Miss World

Brave Miss World gaat over voormalig model Linor. Linor won op haar 18e de titel Miss Israël. Zo’n 6 weken voor de Miss World verkiezingen wordt ze ontvoert, neergestoken en twee keer verkracht. Ze overleeft het en zes weken later wint ze de Miss World titel. Eenmaal terug in Israël, lukt het haar om de man, die haar en ook 2 andere vrouwen verkracht heeft en daar ongestraft vanaf was gekomen, veroordeeld te krijgen. Linor reist de hele wereld af om met lotgenoten te praten en ze te stimuleren om over hun verkrachtingen te spreken. Je volgt haar emotionele reis: het bezoeken van andere slachtoffers van verkrachting, het omgaan met haar eigen pijn en verdriet en het proberen het verleden een plaatsje te geven. Het model vindt voor een groot deel troost  in het Orthodoxe Joodse geloof en bekeert zich. Je ziet haar langzaam veranderen van een model dat ondergoed showt, tot een zeer conservatieve orthodoxe vrouw die haar armen, benen en haren bedekt. Een mooi verhaal van een sterke, spirituele en vastberaden vrouw.

Brave-miss-world

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Ik zie dat je dit al lang geleden hebt gepost, maar volgens mij lees je nog wel de reacties… Wij hebben ook geen tv abonnement meer maar kijk jij Netflix op een laptop of is het aangesloten op een gewone tv? Vooral met de koude herfst/winterdagen lijkt het me leuk om af en toe eens een goede documentaire te kijken.

    • Hoi Lilian,
      We kijken netflix zowel via de computer/laptop, als via de televisie die via een Aple TV daarop is aangesloten (daarmee kunnen we ook Netflix kijken). 🙂