Biologische boerderij ’t Geertje, in Zoeterwoude, Zuid – Holland

Afgelopen weken mochten wij een auto lenen via een collega van manlief. In eerste instantie om ermee naar Duitsland te reizen, naar mijn vader die zijn 70e verjaardag vierde. De bedoeling was dat we de auto een week zouden lenen, maar uiteindelijk mochten we het zelfs 3 weken lenen! 🙂 Dat kwam goed uit omdat dochterlief en manlief begin mei een weekje vakantie hadden. Verder werd de auto vooral in het weekend gebruikt om naar plekken te rijden waar we anders met het openbaar vervoer niet zouden kunnen komen. Zo gingen we een dagje naar Zierikzee, Tiengemeten, Oud Gastel en naar ’t Geertje in Zoeterwoude.

Ik las hier voor het eerst over ’t Geertje, een tip van Nanne. Ik heb die tip van haar altijd in mijn achterhoofd gehouden, voor het geval we een keer de auto zouden hebben. Het is nog geen half uurtje rijden vanaf Rotterdam, maar met het openbaar vervoer kom je er niet. 😉 Het was het laatste weekend dat we de auto tot onze beschikking hadden en het was tevens mooi weer dus besloten we het een bezoekje te brengen. 🙂

Geitjes melk geven!

’t Geertje is een biologische boerderij omgeven door een prachtig recreatie gebied, vlak buiten Zoetermeer. De boerderij schijnt zelfs in de ANWB top 3 te staan van de leukste uitjes van Zuid Holland! De toegang zelf is gratis, dus het uitje is budget proof! 🙂 Het is best een grote boerderij waar je leuk kunt wandelen en alle diertjes kunt bekijken. Dochterlief ging bij aankomst al helemaal uit haar dak, ze vond het geweldig. We kochten voor een Euro een flesje melk en zo konden we in de stal de geitjes gaan voeden! Dit vond mijn vierjarige dochter natuurlijk meer dan geweldig! Mijn kleine dreumes (bijna peuter) vond de geitjes gek genoeg maar eng en keek liever van een ‘veilige’ afstand toe.

De boerderijwinkel

Tweede stop was de boerderijwinkel. Dat was een schattig winkeltje waar je heel veel soorten boerenkaas kan kopen, eieren, vlees van o.a. Pure Graze uit de vriezer, lokale honing, rauwe geitenmelk, rauwe koeienmelk van Pure Graze en nog veel meer lekkers! Ik hield me in en liet het bij een literfles rauwe geitenmelk voor 1,50 Euro en een potje honing van 4 Euro. 😉

Restaurant en geitenmelk- ijs

Ook heb je er een restaurant waar je een glaasje rauwe geitenmelk kan drinken, een kaasplankje kan bestellen, pannenkoeken en meer (die laatste zijn overigens niet glutenvrij dus dat was voor ons geen optie). Ook kon je er geitenmelk ijs kopen voor een Euro per bolletje.

Pony ritjes

Het hoogtepunt van mijn dochter was toch wel het ritje op de pony voor een Euro. Ze vond het geweldig en spannend tegelijkertijd. 🙂 Verder kun je er vrij op het boerderij erf rondlopen en zijn er ook speelgoedtoestellen aanwezig. We hebben het er enorm naar ons zin gehad! Na afloop gingen we aan de Zoetermeerse plas, een paar minuten ervandaan, ons zelf gebrachte lunch opeten. 🙂 Toen begon het aanzienlijk af te koelen en was het tijd om weer naar huis te rijden. Hier gaan we in ieder geval vaker komen. We nemen binnenkort de auto over van vrienden dus geen probleem meer voor ons om naar ’t Geertje te gaan!

IMG_9997-copy

IMG_9993-copy

IMG_9987-copy

IMG_9983-copy

IMG_9982-copy

IMG_9981-copy

IMG_9975-copy

IMG_9974-copy

IMG_0028-copy

IMG_0027-copy

IMG_0024-copy

IMG_0018-copy

IMG_0008-copy

IMG_0002-copy

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Leuk Diana! Wij gaan iedere week naar ’t Geertje voor boodschappen. Iedere donderdag, dus als je een keer op donderdag gaat, laat het weten, dan kunnen we meeten 🙂
    Mijn dochtertje vindt het ook allemaal erg leuk, geitjes voeren, ponyrijden, speeltuintje. Mijn zoontje heeft vooral belangstelling voor de ijsjes 😉

    Groetjes,
    Eva

    • Hoi Eva, wat leuk!! Ik laat het je zeker weten wanneer ik er op een donderdag ga!! 🙂 Lijkt me super leuk om je ‘live’ te zien! 😀 Binnenkort hebben we een eigen auto, dus dan gaan wij zeker weten er vaak komen. 🙂