Slim zonnen en de Natuurlijke zonnebrandproducten van Pure Nuff Stuff

Het zonnetje schijnt en overal komen de blote armen en benen weer te voorschijn. Hier had ik op gewacht: eindelijk kunnen we nu weer vitamine D gaan bijtanken! 🙂  Een gezonde levensstijl omarmt meer dan alleen gezond eten: ook veel tijd buiten doorbrengen is belangrijk! 15 minuten per dag, lekker in de zon (zonder zonnebrandcrème!) schijnt al genoeg te zijn om de gezondheidsvoordelen ervan te ondervinden (Bronnen en meer informatie: The Paleo Mom & Healingfoods).

Rossig, tweedegraads verbrandingen en Sunblock

Ik ben zelf rossig en heb een lichte huid die rood kleurt en als ik niet oppas, snel flink kan verbranden. En ik heb toch echt nare verbrandingen opgelopen: zelfs een tweedegraads verbranding als kind, met blaren en opgezette huid op vakantie, waarbij zelfs een arts aan ten pas moest komen. Mijn moeder smeerde me om die reden sindsdien altijd met een sunblock in. Hoewel ik haar reactie begrijp zou ik zelf nooit een sunblock of een ander regulier zonnebrandcrème op de huidjes smeren van mijn kinderen, zelfs niet bij mijn roodharige peuter. De reden daarvoor is ten eerste dat er bijna geen zonnebrandcrèmes op de markt zijn zonder rotzooi. De tweede reden is dat al die zonnebrand crèmes de aanmaak van vitamine D blokkeren, en laten wij nou net die vitamine D allemaal zo nodig hebben.

Slim de zon in

Wij gebruiken al twee zomers lang dus bijna geen zonnebrand crème. Toch hebben ik en de kinderen nauwelijks meer nare verbrandingen opgelopen. Goede voeding met essentiële vetten, kan enorm helpen om mooi en egaal te verkleuren (Bron: Eet Goed Voel Je Goed), maar ook gewoon slim omgaan met de zon! Zo vermijden wij de zon zo veel mogelijk, wanneer die op zijn sterkst is: tussen 12:00 uur en 15:00 uur. Vooral ’s ochtends zoeken wij dus de zon op. 🙂 Bij het buitenspelen zoeken wij vaak ook de schaduw op, zodat de kinderen niet te lang aan direct zonlicht worden blootgesteld.

Natuurlijke zonnebrandcrème voor wanneer het moet

Voor het geval dat lange blootstelling aan zonlicht onvermijdelijk is, heb ik altijd in mijn tas een zonnebrandcrème mee voor de zekerheid. 😉 Vooral omdat mijn roodharige zoontje een tere en witte huid heeft, ben ik daarin zeker niet roekeloos en zorg ik dat hij goed ingesmeerd is, en desnoods een uur later weer. Ik heb op veel blogs gelezen dat gewoon kokosolie smeren ook zou werken, maar daar heb ik zelf geen fijne ervaringen mee, en het biedt toch te weinig bescherming voor roodharige kindjes (en mama’s). 😉 In dat geval gebruik ik daarom graag de zonnebrandcrème van Pure Nuff Stuff, Factor 20, op basis van natuurlijke ingrediënten. Het bevat voor een zonnebrandcrème heel weinig ingrediënten (Water, Sweet Almond Oil, Vegetable Emulsifying Wax, Vegetable Glycerine, Microfine Titanium Dioxide, Vitamin E). Goed uitsmeren is wel een must, omdat je anders met een wit laagje crème rondloopt, maar verder is het eigenlijk best fijn spul. We zijn hierdoor de afgelopen dagen goed beschermd doorgekomen.

Bronzing lotion bij witte benen

Rossig als ik ben, schaam ik me soms wel een beetje om hoe wit ik ben, zeker na een lange winter. Ik ben er echt zo vaak mee geplaagd. 😉 Fijn vond ik het daarom ook toen ik erachter kwam dat er ook een Bronzing Lotion van Pure Nuff bestaat! Wederom fijn spul en mijn huid wordt zo echt een tintje donkerder, en het ziet er niet onnatuurlijk uit.

Waar te koop?

Dit artikel is niet gesponsord! Ik heb de producten van Pure Nuff Stuff vorig jaar zelf aangeschaft bij de fijne webwinkel Heelnatuurlijk.nl

pure-nuff-stuff

Tags: , , , , ,

Reactie 4 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Kun je die creme ook in een gewone winkel kopen?
  Vorig jaar was ik ook gaan zoeken en kwam ik uit op de “Lovea Bio Sun Spray Kids SPF 50 Disney” die je bij de Etos kunt kopen.

  • Pure Nuff Stuff is voor zo ver ik weet niet in een winkel verkrijgbaar 🙁

   Heb zelf in de winkel ook naar meerdere bio / natuurlijke zonnebrandcrèmes gekeken maar twijfelde toch altijd over de ingrediënten of ik kwam erachter dat ze het toch net niet waren. Heb volgens mij ook nog een tijdje het merk Lavera gebruikt, te koop in de Groene Passage, Rotterdam, maar kwam er achter dat die toen niet vrij van nanodeeltjes was (maar misschien inmiddels wel?). Al die twijfels en zorgen heb ik dus bij Pure Nuff Stuff niet 🙂 Ik heb Lovea weleens zien voorbij komen, ik ga er nog eens naar kijken :):)

   • Van Lovea moet je wel precies die 50SPF Disney versie hebben, want in de anderen zit parfum enzo: http://www.lovea.nl/producten.html
    Ik zocht naar een creme zonder de ingredienten waar ik allergisch voor ben, EN zonder alle controversiele ingredienten, en die in gewone winkels verkrijgbaar was. Dat was dus alleen deze…

    • Bedankt voor de tip! 🙂