Rabarber Kruimeltaart (Paleo, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij)

Rabarber is weer in het seizoen! Vorig jaar at ik die roze stengels voor het eerst, en ik was verkocht! Jammer genoeg zijn ze maar kort verkrijgbaar dus als je het kan kopen, vooral doen. 🙂

“Ze zal vast wel iets lekkers met rabarber willen maken”

Afgelopen zaterdag kwam Simone op bezoek met haar dochtertje en ik had al in gedachten om iets lekkers met rabarber te maken. Nog voordat ik mijn idee thuis had uitgesproken kwam manlief met rabarber aanzetten. Hij dacht al dat ik vast iets met rabarber wou gaan bakken zaterdag aangezien ik volgens hem graag met groente en fruit uit het seizoen kook. Ik was ontroerd 🙂 en hij had helemaal gelijk! 😀 Zaterdag maakte ik dus een rabarber kruimeltaart , en iedereen vond het lekker!

De bodem is geïnspireerd door de Honey Graham piecrust van Against all Grain, die, met wat aanpassingen, perfect was voor dit recept. 🙂

Voor de bodem:

  • 25 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • Een snufje Keltisch zeezout
  • 50 gram kokosolie
  • 50 ml honing of ahornsiroop
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanillepoeder (van een vanillepeul)

Voor de vulling:

  • 200 gram rabarber (1 stengel)
  • 2 rijpe bananen
  • Sap en rasp van 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels honing (optioneel)

Voor de kruimellaag:

    • 100 gram amandelmeel
    • 25 gram palm- of kokosbloesemsuiker
    • 1 theelepel vanillepoeder
    • Snuf Keltisch zeezout
    • 50 gram kokosolie

BEREIDING:

      1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
      2. Begin vervolgens met de bodem: Doe alle ingrediënten in de keukenmachine draai tot alles goed gemengd is.
      3. Druk het deeg, zo gelijkmatigmogelijk, in een geribbelde taartbodem van ongeveer een diameter van 21 CM. Zorg voor een opstaande rand van ongeveer 1 CM hoog. Ik heb zelf eerst de bodem bekleed met bakpapier omdat ik bang was dat het deeg aan de bodem gaat vastkleven.
      4. Bak de bodem 10 minuten af in de oven, haal het eruit en laat het afkoelen.
      5. Ga verder met de vulling: Hak de rabarber fijn in de keukenmachine. Snij de banaan in schijfjes, meng het in een kom met de gehakte rabarber. Doe de sap en rasp van een citroen erbij en eventueel twee eetlepels zoet erbij en meng alles goed.
      6. Verdeel de vulling over de bodem. 😉
      7. Ten slotte de kruimellaag: Doe alle ingrediënten wederom in de keukenmachine en pulse tot er een kruimelig deeg ontstaat.
      8. Verdeel de kruimelige laag over de vulling en zet de taart weer in de oven en bak het voor 25 a 30 minuten verder af, tot de taart goudbruin is geworden.
      9. Laat de taart afkoelen en eetsmakelijk!

rabarber-kruimeltaart2

rabarber-kruimeltaart-1

gerelateerd-ontbijtrecepten

Tags: , , , , , , , ,

Reactie 5 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Hij was echt superlekker! En gelukkig alles is in huis dus vanavond maar gaan bakken voor morgen 🙂

  2. Ik heb hem gisteren gemaakt maar kreeg hem bijna niet gaar. De vulling was erg nat en ik had er niet eens een hele citroen in gedaan. Het midden van he taartje is niet zo lekker geworden. de buitenste rand is wel erg lekker

    • Wat jammer Sandra! 🙁

  3. Pingback: Rabarber met rooibos en gojibessen