Tip: Films, series en documentaires kijken op Netflix

Wij kijken sinds vorig jaar geen televisie meer. We hadden toen om twee redenen besloten om de tv weg te doen: geen maandelijkse abonnementskosten meer (de baan van mijn man stond toen op de tocht dus we zochten naar manieren om hier en daar wat te besparen) en manlief wou het ook gewoon een maand proberen zonder televisie en zien wat het zou opleveren aan nuttigere besteding van ons vrije tijd, energiebesparing en zo ons ‘voetafdruk’ wat te minderen. Het televisiescherm staat inmiddels weer terug op zijn plek, maar we hebben nog steeds geen regulier tv. Die missen we namelijk echt niet!

Geen controle over wat er je huiskamer binnenkomt

Via de reguliere televisie heb je toch minder controle over de informatie die je kamer binnenkomt, en vooral ik kon daar best onrustig van worden. Denk aan allerlei reclames waar ik niet op zat te wachten, verontrustende nieuwsberichten of gewoon rare programma’s die je tegenkomt tijdens het zappen waar je geen zin in hebt. Nu beslis ík wat ik wil kijken en wanneer, via het internet (bijvoorbeeld uitzending gemist). Blootstelling aan reclame is zo minimaal, al begint dat helaas ook steeds meer te worden. Zo kan ik toch nieuwsbulletins terug kijken als ik er behoefte aan heb, of enkele televisieprogramma’s die ik anders helemaal zou missen en het is gelukkig meestal gratis. Legaal gratis onbeperkt films kijken is echter op deze manier niet helemaal mogelijk en dat vonden wij toch wel een beetje jammer.

Toch leuke films en series kijken via Netflix

Het televisiescherm dat we terug hebben gezet, gebruiken we inmiddels om films te kijken via Netflix. Netflix is al mega bekend in de VS en sinds vorig jaar kunnen we ook in Nederland genieten van onbeperkt films en series kijken via het internet. Manlief leerde over Netflix via een collega en maakte toen gelijk een account aan. Voor 7,99 per maand (elke maand opzegbaar) kun je onbeperkt films en series bekijken, zonder reclames, waar en wanneer je maar wilt. De eerste maand was een uitprobeer maand en in principe gratis. Het beviel ons en we besloten te blijven! 🙂 Het aanbod was in het begin nog beperkt, maar inmiddels al een stuk uitgebreider en er blijven films en series bij komen.

Wij waren al vanaf het begin fan, want af en toe films en leuke series samen kijken was toch wel één van onze favoriete bezigheden samen. Ook voor de kinderen is er veel aanbod en zo kunnen dochter en zoon toch af en toe iets leuks kijken op tv, wanneer ik bijvoorbeeld ’s avonds het eten klaar moet maken en ze al moe beginnen te worden en ruzie met elkaar gaan maken. 😉 We hebben binnen Netflix verschillende accounts aangemaakt: één voor manlief en mij samen, één voor de kinderen, één voor mijn man en één voor mij. 🙂

Toen ik benaderd werd door Netflix of ik interesse had om elke maand over mijn favoriete films en series een blogje te schrijven, hoefde ik dan ook geen twee keer na te denken. 🙂  Ik heb veel leuke suggesties inmiddels, dus ik kan niet wachten ze te delen. 🙂 Binnenkort meer dus. 🙂

P.S. Ik ben gesponsord in natura. Ik heb vrije toegang tot Netflix in ruil voor mijn blogs. Desalniettemin waren we al enthousiaste gebruikers van Netflix, al maanden voordat ik benaderd werd. 🙂 Ik zou nooit reclame maken voor iets waar ik zelf niet achter kan staan of enthousiast over ben. 

Tags: , , , , , ,

Reactie 1 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. mijn broers hadden het er ook al over. beide dol enthousiast.
    Wij twijfelen nog want het is toch weer 8 euro iedere maand. Ik denk niet dat ik mijn man zo gek krijgt om de reguliere tv op te zeggen. Wel een goed idee trouwens. Dat is echt een goeie besparing