Zuivelvrije kokosmelk yoghurt & recensie Against All Grain kookboek

Mijn nieuwste aanwinst in de keuken is de yoghurt maker van Severin. 🙂 Ik maakte voorheen weleens zuivelvrije yoghurt in de oven, maar ik vond het voor mijn doen, te veel gedoe en het resultaat was niet consistent. De ene keer lukte het, de andere keer lukte het niet. Dat lag ook meer aan mijn oven omdat ik die niet helemaal precies op temperatuur kan afstellen. Ik wou al tijden dus een yoghurt maker, en wat ben ik blij dat ik er nu één heb! 🙂

Against all Grain kookboek

Ik stond al een tijdje te popelen om yoghurt van kokosmelk te maken, een recept uit het geweldige Paleo kookboek van Against all Grain. Het kookboek van Danielle Walker was mijn allereerste Paleo kookboek die ik in huis had. Ik heb absoluut geen spijt van mijn aankoop gehad. Ik heb inmiddels al heel wat recepten uit haar kookboek gemaakt en ze waren allemaal stuk voor stuk heerlijk! Een favoriet recept uit haar kookboek is bijvoorbeeld haar brood (recept ook te vinden op haar blog), die altijd keer op keer lukt. Het is een welkome afwisseling op het andere graanvrije witbrood uit mijn ontbijtboekje.

review-against-all-grain-2

review---against---all---grain

Danielle heeft niet alleen de recepten bedacht, maar ook alle foto’s heeft ze zelf gemaakt. Zeg nou zelf, ziet het er niet allemaal watertandend uit?

against-all-grain-sneak-peak

Haar kookboek is echt een plaatje geworden met  een mooie lay-out, geweldige recepten voor alle momenten van de dag: ontbijtrecepten, lunch, bijgerechten, snacks, gerechten van vis- vlees- kip en varkensvlees, kindvriendelijke gerechten, drankjes en lekkere baksels. Allemaal makkelijk te maken en stuk voor stuk verantwoord, glutenvrij, graanvrij, zuivelvrij en suikervrij. Inmiddels is ze al druk bezig met haar tweede kookboek “Meals made simple” die in september uitkomt, dus ik loop een beetje achter met mijn recensie. 😉

Recept voor zuivelvrije yoghurt van kokosmelk

Nu ik eindelijk mijn yoghurt maker heb kon ik de kokosmelk yoghurt uit het boek proberen. Het resultaat was echt heerlijk! Ik ben zo blij dat ik dit nu kan maken! Voor herhaling vatbaar! 🙂 Hieronder het recept, met wat enkele aanpassingen. Op de foto’s is mijn Stracciatella yoghurt variant te zien. 🙂

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

 • Kokosmelk Aroy - D uit een Tetrapak 750 ml
 • Gelatinepoeder Great Lakes: grasgevoerde gelatine 3 theelepels
 • Ahornsiroop 2 eetlepels
 • New Chapter Probiotica capsules New Chapter is zonder rotzooi 2 stuks

BEREIDING:

   1. Doe 100 ml kokosmelk in een kommetje en strooi daaroverheen de gelatinepoeder.
   2. Verwarm de rest van de kokosmelk tot 40 graden in en pannetje.
   3. Voeg daarbij de rest van de kokosmelk met de gelatinepoeder erbij en roer tot de gelatinepoeder opgelost is.
   4. Voeg de ahorhnisroop toe en breek de capsules probiotica open en roer het er goed doorheen.
   5. Verdeel het kokosmelk mengsel in de gesteriliseerde potjes en zet ze in de yoghurtmaker en laat ze er voor minstens 12 uur in staan.
   6. Doe daarna de yoghurt in de koelkast en laat het minstens 4 uur afkoelen en opstijven.
   7. Wanneer je de yoghurt wilt eten, doe het dan even in de blender of keukenmachine voor een fluweelzacht resultaat.
   8. Eet smakelijk!.

kokosyoghurt-AAG3

kokosyoghurt-AAG2

kokosyoghurt-AAG1

 

Tags: , , , , , , , , ,

Reactie 5 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Diana, je kunt bij de volgende porties twee of drie eetlepels van deze yoghurt gebruiken als starter. Dan hoef je geen capsules meer te gebruiken.

  • Ik weet dat dit zo werkt bij reguliere yoghurt, maar bij zuivelvrije yoghurt schijnt het niet te werken en moet je elke keer probiotica toevoegen. Ik heb er echter geen ervaring mee, maar wel meerdere keren gelezen. 🙂

 2. Weer wat geleerd! Had hier nog nooit van gehoord terwijl ik toch behoorlijk wat blogs afstruin! Wat geweldig dit zeg! Voor mijn zoontjes met koemelkallergie een uitkomst! En ook nog eens een leuke afwisseling op mijn huidige aanbod van gezonde voeding! Mijn man gaat wel weer zeuren over: Nog een apparaat op het aanrecht! Maar ja dat neem ik wel voor lief!

 3. Hallo Diana,
  ik heb gezocht op New Chapter Probiotica capsules maar zijn niet te krijgen, weet jij een ander alternatief merk probiotica? wat een heerlijk recept lijkt mij dit

  • Klopt ze worden niet meer verkocht. BioKult is ook een goede om yoghurt mee te maken.