Chocolade Poffertjes (graanvrij, zuivelvrij, Paleo, suikervrij, glutenvrij)

Met dit gerechtje verraste manlief ons zondagochtend, op eerste Paasdag. Hij wordt de laatste tijd steeds creatiever in de keuken en blijkt koken ook echt leuk te vinden. En al zeg ik het zelf, ik vind zijn creaties steeds lekkerder worden. 🙂 Toen ik hem leerde kennen kon hij alleen wat aardappeltjes bakken met een stukje vlees en wat gekookte groente erbij of fast food bestellen via thuisbezorgd. . .  Ik zag hem geen hobby kok worden zeg maar. 😉 Inmiddels bereidt hij echt lekkere en vooral creatieve gerechten en maakt daarbij ook probleemloos gebruik van allerlei seizoensgroenten. Zo zie je maar, echt iedereen kan leren koken. 🙂

Iedereen hier vond de poffertjes echt lekker. Het basisbeslag bestond maar uit 4 ingrediënten: bananen, eieren, psylliumvezels en cacaopoeder. Je kunt er ook pannenkoekjes mee bakken uiteraard, maar als poffertjes vielen ze hier goed in de smaak. 😀 Je kunt een speciale poffertjespan gebruiken maar dat is niet strikt nodig, dat hebben wij namelijk ook niet gebruikt. Het beslag leent zich namelijk uitstekend om een gewone koekenpan te gebruiken.

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

 • Bananen 2 stuks
 • Eieren 4 stuks
 • Psylliumvezels 2 eetlepels
 • Cacaopoeder 1,5 eetlepel
 • Stabiele vet om in te bakken Kokosolie, roomboter, reuzel, ghee etc. 4 theelepels

BEREIDING:

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een glad beslag.
  2. Smelt in een koekenpan wat kokosolie / reuzel / ghee of roomboter.
  3. Als je geen poffertjes pan gebruikt: schep per poffertje één vole eetlepel beslag in de pan. Per bakronde kunnen er ongeveer 6 a 7 poffertjes tegelijkertijd gebakken worden, afhankelijk van de pangrootte.
  4. Bak ze in ongeveer 2 minuten aan één kant gaar en draai ze met een spatel om en bak ze nog één minuutje .
  5. Wanneer ze klaar zijn kan de volgende ronde poffertjes gebakken worden. Ga door tot al het beslag op is.
  6. Serveer ze warm met wat palmsuiker en / of een klontje roomboter.

poffertjes2

poffertjes1

gerelateerd-ontbijtrecepten

Tags: , , , , , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Op de moeilijke naam vezels na, komen deze poffertjes hier regelmatig op tafel. Iris zit dan heerlijk op het aanrecht, helpt met het bakken, maar vooral met het opsnoepen ervan! Heerlijk! Onze poffertjespan wordt tenminste nog eens gebruikt. En het leuke is vooral dat je er lekker mee kunt varieren. We gooien er regelmatig van alles doorheen: rozijnen, kokos, cacaonibs etc.

  • Leuk! 🙂 🙂 Hier helpen ze ook maar al te graag met (voor)proeven en het opeten :p