Glutenvrij eten in Antwerpen

Een dagje erop uit wanneer je een glutenintolerantie hebt vind ik best een uitdaging. Ik vind het eigenlijk best een groot verschil of je gluten niet eet omdat je ervaart dat het beter voor je is, of omdat je er echt ziek van kan worden. In het eerste geval kun je buiten de deur nog aardig uit de voeten komen of eens een keer een uitzondering maken. Als het echt een noodzaak is om gluten te vermijden dan wordt het gelijk een stuk ingewikkelder. Onbezorgd erop uit zit er dan echt niet bij. Sinds het ontdekken van mijn glutenintolerantie zijn we nog niet eerder echt erop uit geweest, maar het moest er toch wel een keer van komen. Afgelopen woensdag waren mijn man en ik 5 jaar getrouwd. Ons eerste echte jubileum. Dat wilden we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. 😉

De voorbereidingen

Mijn lieve schoonouders gingen een dagje met de kinderen doorbrengen waardoor manlief en ik voor het eerst in een jaar weer eens iets leuks samen konden gaan doen. We wilden graag een dagje naar Antwerpen. Maar bij het plannen kwamen al een beetje de eerste zorgen: Wat nemen we mee dat Paleo proef is? Waar kun je terecht voor een glutenvrij hapje eten (of liever eigenlijk Paleo proef, maar glutenvrij buiten de deur vindt ik al heel wat 😉 )? Wat voor eten gaan we voor de kinderen achter laten?

Manlief zorgde voor de lunch van de kinderen, dus dat was een zorg minder. Ze zouden met opa en oma een dagje naar de dierentuin gaan. Hij pakte allemaal lekkere dingetjes in: gekookt eitje, mango, komkommer, appels, bananen en ook een klein zakje bio chips (uitzondering moet kunnen 😉 ). Op de woensdagochtend zelf ging ik nog tortilla’s bakken van bakbananen en besmeerde die met smeerleverworst van Pure Graze, voor zowel onszelf om mee te nemen, en voor de kinderen. We namen verder heel wat fruit mee, stukjes rauwmelkse Remeker kaas en water.

Het Natuurhuis

Uiteraard had ik wat adresjes gegoogled. Zo had ik gezocht naar een biologische supermarkt. Altijd leuk om te ontdekken wat er over de grens aan biologische lekkernijtjes verkocht wordt. 🙂 Ik vond het Natuurhuis op de Otto Veniusstraat, een zijstraatje van de Meir. Het Natuurhuis is best een grote biologische supermarkt. Ik vond het er wel erg donker en rommelig. Dat laatste was vooral omdat er ook verbouwd werd. Het aanbod was vrijwel hetzelfde als in Nederland, ik vond er niet verrassend veel nieuwe merken of producten. Wel hadden ze een mega grote glutenvrije afdeling, alleen helaas wel met behoorlijk bewerkte producten. Manlief vond er een serie glutenvrije biertjes die volgens hem de lekkerste waren die hij tot nu toe geproefd heeft. We kochten er nog wat nootjes om onderweg van te snoepen, een heerlijke pure chocolade met lavendel (!) en een stuk chorizo.

Lombardia

We liepen daarna weer verder, richting het oude centrum. Op de Lombardenvest kwamen we het biologische restaurant Lombardia tegen. Via Google was ik al op Lombardia gestuit als plek waar je terecht kan voor glutenvrij eten. Ik was vergeten het adres op te schrijven, maar gelukkig kwamen we er toevallig langs! En toen leek het ons wel leuk om er binnen een kijkje te nemen uiteraard. 🙂 Zodra we binnen kwamen werden we begroet door vriendelijk personeel die ons een tafeltje toewees. Lombardia’s interieur zou je alternatief kunnen noemen: rommelig en kleurrijk. Wij vonden het wel wat hebben. 🙂 De menukaart zag er goed uit maar we moesten wel even goed slikken toen we de prijzen zagen. We zijn de prijzen van de Spirit in Rotterdam gewend en de prijzen van Lombardia zitten daar ver boven… We besloten om die reden om er niet te lunchen en het te houden bij een kop koffie (ook al zagen die broodjes er wel heel verleidelijk uit). Ik nam een glutenvrij boekweitmeel koekje met haverslagroom. Het koekje was lekker, maar ik was vooral onder de indruk van de slagroom! Die was gemaakt van haver en smaakte ‘net echt’. Verder zag manlief op de kaart een ‘Sara bier’ staan. Dat vonden we best grappig, want zo heet onze dochter en hij kon het daarom niet laten om het te proeven.

Na ons bezoekje aan Lombardia liepen we verder door Antwerpen. Ik was thuis vergeten adresjes voor kringloopwinkeltjes op te zoeken, dat vond ik wel jammer, want dat zou ik wel leuk hebben gevonden. Aan het einde van de middag namen we weer de trein richting Rotterdam.

antwerpen10

Lombardia, op de Lombardenvest 78 in Antwerpen

antwerpen9

Glutenvrij koekje met haverroom

antwerpen8

“No industrial food” bij Lombardia 🙂

antwerpen7

Het Sara biertje, ook bio  (overigens niet glutenvrij) 🙂

Antwerpen6

Interieur van Lombardia

antwerpen5

Interieur van Lombardia

antwerpen4

Interieur van Lombardia

antwerpen3

antwerpen2

antwerpen1

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Reactie 1 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Pingback: Sara bier! | biertjeproeven.nl