Anti – misselijkheidssapje met gember

Van de week heerste er iets hier thuis: Eerst dochterlief niet lekker, daarna was zoonlief misselijk en kreeg erbovenop diarree, en op het laatst voelde de mama zich niet lekker. Ik was behoorlijk misselijk en het ging niet zomaar over. Trek in eten had ik natuurlijk niet, al at ik wel wat salades. Waar ik wel trek in had was een sapje met gember. Gember staat erom bekend dat het zou helpen tegen misselijkheid. Proberen kon geen kwaad leek me. Na het drinken van het gembersapje zakte de misselijkheid echt. Dat was fijn. 🙂 Het gaf dus wel degelijk wat verlichting. De misselijkheid kwam na een uurtje wel weer terug, dat wel. Maar het sapje was tot dan toe het enige wat een beetje hielp. 🙂

Voor 1 groot glas sap

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

  • Bleekselderij stengel 3 stuks
  • Halve citroen Kan met of zonder schil, met schil krijg je een beetje een bittere nasmaak 1 stuk
  • Wortels Klein tot middelgroot 4 stuks
  • Elstar appels 2 stuks
  • Klein stukje gember Van ongeveer 1 bij 1,5 cm 1 stuk

Bereiding

Was alles, snij het in kleine stukjes en doe die door de slowjuicer of sapcentrifuge. 🙂 Mijn sap heb ik met de slowjuicer gemaakt, het kan zijn dat je met deze hoeveelheden met een sapcentrifuge minder overhoudt. Pas in dat geval de hoeveelheden wat aan, tot je een vol glas hebt.

IMG_9748-copy

Oh, en dochterlief lust het ook graag 🙂 🙂

IMG_9762-copy

Tags: , , , , , , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Deze moet ik onthouden!
    Mijn kinderen hebben na het overgeven vaak ,gek genoeg, nog steeds trek of dorst en dan durf ik ze meestal niks te geven, maar dit is dan een goede optie!

    • Gember kan wel pittig zijn, dus hopelijk vinden ze het alsnog lekker. 😉