Glutenvrij diner in de Wijkkeuken van (Rotterdam)Zuid

Manlief en ik zijn volgende week 5 jaar getrouwd. Ik had min of meer geroepen dat ik verrast wilde worden. 🙂 Het is hem wel gelukt, weliswaar niet op onze trouwdag zelf, maar hij had wel iets leuks geregeld. 🙂

Glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij diner in Rotterdam Zuid

Vorige week zaterdag zag hij bij de Groene Passage iemand folders uitdelen over een glutenvrij, suikervrij en grotendeels ook zuivelvrij diner in een wijkgebouw in Rotterdam Zuid. Afrikaanderwijk om precies te zijn. Het idee sprak hem erg aan, dus achter mijn rug om mailde hij met de mensen van de organisatie om er zeker van te zijn of ze ook rekening hielden met kruisbesmetting en dergelijke. Hij deed heel geheimzinnig naar mij toe en vond het leuk om mij ermee te plagen. Hij weet dat ik er niet zo goed tegen kan als ik niet weet wat we gaan doen. 😉 Hij hield het bijna een week vol om niets te zeggen, maar ging een paar dagen ervoor toch overstag. Hij kan zelf niet zo goed iets geheim houden. 😉 Het oorspronkelijke plan was dat we zonder kinderen zouden gaan, maar mijn jongste heeft de hele week erg veel moeite met inslapen zonder zijn mama. Linda zou gaan oppassen en ik wou haar niet met een huilende dreumes achter laten. Dus de jongste kwam uiteindelijk mee. 🙂

Wijkkeuken van Zuid

Het diner werd gehouden in ’t Gemaal, het wijkgebouw van de Afrikaanderwijk. Het werd georganiseerd door Maribel, Rita en Aicha. Maribel is afkomstig uit Peru en gediplomeerd chef. Daarna heeft zij zich verder ontwikkelt tot natuurvoedingschef en zet zich in om mensen uit haar wijk gezonder te laten eten. Het gebouw was best oud, maar binnen was het modern, sfeervol en fris ingericht. Het zag er echt niet uit als een wijkgebouw. Toen manlief me van zijn plan vertelde stelde ik me een heel andere ruimte voor. 🙂 😉 Er was één grote tafel gezellig gedekt waar we met zijn allen aan zaten. Het was een klein en gezellig gezelschap waarvan bijna iedereen wel een reden heeft om glutenvrij te willen of moeten eten. Omdat we dus aan één tafel zaten maakte je gelijk ook contact met de andere bezoekers, die allemaal wel leuke en interessante dingen konden vertellen.

Het eten

Het menu was vegetarisch, bijna helemaal zuivelvrij, alles suikervrij en helemaal glutenvrij. Het bestond uit drie gangen met grotendeels heel veel heerlijke Zuid – Amerikaanse gerechten die je zelf op kon scheppen. Het toetje bestond uit een chocoladetaart gemaakt van amandelmeel en rauwe chocolade. Werkelijk alles was ontzettend lekker en we hebben dan ook echt genoten. Ook onze kleine dreumes at lekker met ons mee. Hij vermaakte zich prima en je had bijna geen kind aan hem. 🙂 Het was echt een hele andere ervaring dan eten in een restaurant. Door daar te eten steun je de activiteiten van de Wijkkeuken in Zuid en je ontmoet ook nog eens andere leuke mensen. Echt een aanrader dus. 🙂

De Wijkkeuken van Zuid heeft een leuke website waarop je meer kan lezen over hun activiteiten. 🙂 Ook gaan er meer themadiners komen, leuk om in de gaten te houden dus!

Een uitzondering maken zou moeten kunnen

Het eten was uiteraard niet Paleo, dus ik at voor het eerst in maanden weer eens granen en peulvruchten. Verder was het ook een overload aan nachtschade groente, waar ik zelf niet zo goed tegen kan. Ik heb dan ook de hele tijd een pijnlijke mond gehad. Maar ik was allang blij dat ik glutenvrij, suikervrij en grotendeels zuivelvrij uit eten kon! Dus ik vond dat ik de uitzondering wel mocht maken. Ik heb het de volgende dag echter wel gemerkt aan de vele toiletgangen en een rommelende buik, dus ik ga de komende tijd weer consequent aan mijn eigen voedingspatroon houden, maar één keer moet kunnen lijkt me. Dus de gevolgen op dag erna heb ik dit keer voor lief genomen. 😉

De foto’s zijn gemaakt en me toe gemaild door een mede bezoekster, Ellen (op de laatste foto na), waarvoor hartelijk dank! 🙂

IMG_3488-copy

IMG_3490

IMG_3494-copy

IMG_3498-diana-en-luka-copy

IMG_3500-(1)-copy

IMG_9739-copy-2

 

 

Tags: , , , , , , , , ,

Reactie 4 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Dank je wel voor de leuke reactie en voor het meehelpen bij het opeten natuurlijk.