Dadels met een chocoladelaagje (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij, vegan, Paleo)

Ik zag ze liggen bij de Marqt: dadels met een chocoladelaagje eromheen. Ik had ze in mijn handen, maar zodra ik ‘glucose’ en ‘suiker’ bij de ingrediënten zag staan, legde ik ze weer terug. “Dit kan beter!” vond ik. 🙂

Ingrediënten

Ze zijn in een handomdraai klaar en smaken heerlijk! Voor 25 stuks heb je nodig: 50 gram pure chocolade (ik gebruik de Vivani 92%) en (uiteraard) 25 zongedroogde dadels zonder pit. Een bordje, satéprikkers en bakpapier zijn ook best handig.

Bereiding

Smelt de chocolade Au Bain Marie. Bevestig de dadel aan een satéprikker en doop het in de chocolade, tot het helemaal bedekt is met chocola. Leg het voorzichtig op een bordje dat bekleed is met bakpapier. Herhaal tot alle dadels en chocolade op zijn. Leg daarna het bordje met de chocoladedadels in de vriezer of koelkast tot de chocolade hard geworden is. Eet ze niet allemaal in één keer op en bewaar ze in de koelkast. 🙂

dadels-met-chocolade1

dadels-met-chocolade2

watziterinuweten

Tags: , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens