Gevulde chocolade met karamel! (Paleo, suikervrij, zuivelvrij, vegan, glutenvrij)

Linda, van Happy Healthy Linda (ze is inmiddels gestopt met haar blog), en ik delen een paar passies: lekker en gezond eten, bloggen en chocola! 🙂 We wisselen vaak ideeën uit en praten vaak over eten of nieuwe recepten. Op haar blog schreef ze over haar leefstijl en liet ze zien dat gezond eten alles behalve saai is, en vooral erg lekker. Ze plaatste er heerlijke creatieve recepten, waarvan er veel met chocola en banaan: haar favoriete ingrediënten. 🙂 Het is dan ook zeker jammer dat ze ermee gestopt is. Maar hier dan toch nog een lekker recept van haar!

Met karamel gevulde chocolade!

Als vrouw zijnde heb ik weleens chocolade cravings (welke vrouw niet?). Op zulke momenten wil ik gewoon snel chocolade hebben en er niet te veel moeite voor hoeven te doen. Deze chocolaatjes met karamelvulling zijn dan gelukkig snel gemaakt en je hoeft maar een half uurtje te wachten wanneer ze in de vriezer hard worden. Dat kan ik gelukkig nog net opbrengen. 😉 Deze chocolaatjes kraken aan de buitenkant, en zijn zacht aan de binnenkant. 🙂 De dure Lovechock uit de winkel zal ik vaker laten staan wanneer ik een drang naar chocolade krijg, want persoonlijk vind ik deze nog lekkerder ook. 🙂

Hieronder volgt het recept van Linda.

Ingrediënten voor de chocolade

  • 100 gram koudgeperste kokosolie
  • 50 gram cacaopoeder (ik heb de normale gebruikt)
  • Een eetlepeltje rauwe honing
  • Snufje Keltisch zeezout

Ingrediënten voor de karamelvulling

  • 100 gram gedroogde dadels
  • 1 eetlepel zonnebloempasta
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • Scheutje kokosmelk
  • Snufje Keltisch zeezout

Aan de slag

  1. Doe alle ingrediënten voor de karamelvulling in de keukenmachine en draai tot er een kleverig deeg ontstaat.
  2. Smelt de kokosolie au Bain Marie.
  3. Roer de cacao en honing erdoorheen tot er alles goed opgelost is.
  4. Neem kleine siliconen bonbon vormpjes (bijvoorbeeld van de Xenos) en vul ieder vormpje met een bodempje nog vloeibare chocolade en zet ze even 10 minuten in de vriezer.
  5. Draai van de karameldeeg kleine balletjes en leg ze in elk vormpje.
  6. Bedek ze allemaal met de rest van de chocolademengsel.
  7. Zet de vormpjes voor ongeveer een half uur in de vriezer tot de bonbonnetjes goed hard zijn geworden.

chocolade-karamel-2

chocolade-karamel1

gerelateerd-paleo-toetjes

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Reactie 1 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Pingback: Kokos snackjes van Getrouwd met Kinderen |