Heerlijke DIY Shea body boter!

Enkele maanden terug (of eigenlijk was dat nog vorig jaar 🙂 ) kocht ik een pot pure Sheaboter met de intentie er iets van een bodycrème mee te maken. Het kwam er maar niet van en de pot bleef maar netjes in mijn kastje staan, onaangeroerd. Vorige week kwam ik goedkope amandelolie tegen in de aziatische supermarkt Amazing Oriental. Amandelolie vind ik geweldig als oog-make-up remover en ik pakte een flesje mee. Thuis ontdekte ik dat Sheaboter en Amandelolie een goede combinatie schijnt te zijn als heerlijke body boter. Het is heel makkelijk te maken en een leuk DIY project voor het weekend. Oh, en ook nog eens lekker budget-proof en helemaal zonder nare ingrediënten. 🙂

Deze body boter is heerlijk decadent en geeft echt een gevoel van luxe wanneer je het op je huid smeert. Het is een lekker vettige crème dat goed in de huid trekt. Ik gebruik het vooral voor plekken die bij mij gauw droog gaan aanvoelen: mijn benen en mijn armen. De crème wordt de dag na het maken iets harder op kamertemperatuur (in de winter) maar blijft nog goed uit smeerbaar.

Zelf body butter maken

Zelf body boter maken is heel makkelijk. Je werkt met 2 soorten vetten: een vloeibare vet en een vaste vet in de volgende verhouding:

  • 25% vloeibare vet: amandelolie, jojobaolie en/of olijfolie
  • 75% vaste vet: sheaboter, kokosolie en/of cacaoboter.

Wat de hoeveelheid ook is dat je wilt gaan maken, hou altijd bovenstaande verhouding in gedachten. Ik heb zelf 100 gram sheaboter gebruikt en 33 gram amandelolie.

Zo ga je te werk

  1. Smelt de sheaboter samen met de amandelolie au bain marie.
  2. Doe de gesmolten emulsie in een bekertje en zet het voor 40 minuten in de vriezer. Hoe lang het in de vriezer moet, hangt er een beetje vanaf hoeveel je maakt.
  3. Wanneer de emulsie uit de vriezer komt, is het gestold, maar het mag niet te hard zijn.
  4. Doe het in de keukenmachine, of gebruik een gardemixer, en klop het geheel op tot een romige substantie.
  5. Schep het over in een potje en bewaar het op kamertemperatuur.

P.S. Ik heb mijn leuke glazen potjes gevonden voor weinig geld, in een nieuwe winkel hier in Rotterdam: Flying Tyger!

shea-bodyboter

Tags: , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens