Appeltaart pudding (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij, Paleo)

Laatst had ik een basisrecept geplaatst voor kokospudding. Het leuke is dat je met pudding alle kanten op kan gaan en erop los kan variëren. Ik eet het vaak ook als ontbijt en vaak eet ik de pudding zoals ik ook havermout zou eten. Ik heb altijd wel pudding in de koelkast staan, want ik maak altijd een liter in één keer. 🙂 Zo heb ik het altijd kant en klaar en kan ik het zo pakken als ik het nodig heb. 🙂

Dit was mijn ontbijt gisterochtend: kokospudding met gebakken appel, kaneel en rozijntjes. Net appeltaart! 🙂 Dat was een lekkere start van de dag. 🙂

Je hebt nodig

 • kokospudding (200 gram ongeveer)
 • 1 appel
 • handje rozijnen
 • 1 theelepel kaneel
 • sap van een halve citroen
 • 1 theelepel rauwe honing
 • 1 eetlepel kokosolie

Zo maak je het

 • Snijd de appels in kleine blokjes.
 • Smelt in een koekenpan de kokosolie en bak daarin de appelblokjes goudbruin.
 • Zet het vuur uit en voeg nog de citroensap toe en laat de appels afkoelen.
 • Doe de kokospudding in de blender met wat kaneel en honing en blend op een lage stand  een paar seconden, tot het zijdezacht wordt.
 • Doe de afgekoelde appels in een kommetje met de rozijnen en voeg de pudding toe.
 • Eet smakelijk!
Tags: , , ,

Reactie 3 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Heerlijk recept!Heb ooit kokosyoghurt bij de bio winkel gekocht en daar werd ik misselijk van, maar dit was idd zijdezacht!
  Ongelooflijk alleen, mijn beide kinderen vonden het vies! Ze hebben het echt geprobeerd maar moesten er niks van hebben.
  Nu zit ik met een grote bak kokospudding en het zal niet de bedoeling zijn dat ik die in mijn eentje ga opeten….. Ik ga even kijken of ik het met wat bosbessen een andere kleur en smaak kan geven zodat ik het ze vanmiddag weer kan aansmeren. 🙂

 2. Nog even terugkomend op mijn vorige bericht, met de bosbessen is het gelukt en vanmorgen kreeg ik het verzoek voor aardbeien yoghurt 😉
  Ik vind persoonlijk de smaak niet heel erg veel verschillen van de kokospudding zonder fruit omdat ik er maar een klein handje door doe, maar het leuke kleurtje was waarschijnlijk al genoeg voor de kids!

  • Hoi Lillian,

   Wat goed dat het toch gelukt is! 🙂