Review: Easy Peasy, een gezonde basis voor de allerkleinsten

Het is inmiddels alweer 2 jaar geleden dat ik iets oppikte over de schadelijkheid van E-nummers via een uitzending van Tros Radar. Ik was toen net geen 20 weken zwanger van mijn zoontje. Ik was verontwaardigd en boos: ik had al die tijd mijn ongeboren zoontje en mijn dochter aan allemaal troep blootgesteld. We begonnen als gezin aan een zoektocht naar gezonde voeding en ik struinde urenlang het internet af voor meer informatie. Ook las ik enkele boeken (Beter met voeding, Eet jezelf mooi, slank & gelukkig en 100% gifvrij) die ik gretig binnen een dag uitlas. Maar er waren geen boeken verkrijgbaar specifiek gericht op kleine kinderen, met handige recepten en veel tips en informatie. Die heb ik overal en nergens vandaan moeten sprokkelen. Nu is ‘Easy Peasy, een gezonde basis voor de allerkleinsten‘ uitgekomen, geschreven door de dames van Blue Belle. Jammer dat dit boek er toen nog niet was! Voor ouders die al een tijdje met bewust en gezond eten bezig zijn zal veel informatie niet nieuw zijn maar voor alle nieuwe ouders die nieuwsgierig zijn naar goede en gezonde voeding voor hun kleintjes is Easy Peasy een enorme bron van informatie. Maar ook wanneer je net als ik al een tijdje meedraait in het land van de gezonde voeding, dan blijft het boek een bron van inspiratie.

Meer dan een kookboek

Zoals Claire en Vera zelf al zeggen is Easy Peasy een kookboek plus. Naast meer dan 80 recepten ingedeeld per leeftijdscategorie bevat het boek veel goede en praktische informatie ingedeeld in de ‘7 food rules’.  Die regels komen op het volgende neer:

  • Een goede basis leggen voor je kinderen
  • Eten moet voeden, niet vullen
  • Kies voor vers en onbewerkt eten zonder toegevoegde suiker
  • Voeg meer groente toe
  • Wees goed voorbereid
  • Rituelen tijdens het eten aan tafel
  • Voorkom emotie eten.

Met suikervrij bedoelen ze ook echt suikervrij

En daarmee bedoel ik dat ze nauwelijks gebruik maken van zoetmiddelen in hun recepten! De zoete recepten zijn allemaal gezoet met fruit en/of gedroogd fruit en heel soms wat honing. Ik ben daar echt heel blij mee omdat ik geloof dat je ook uit moet uitkijken met natuurlijke zoetmiddelen als kokosbloesemsuiker, agavesiroop, ahornsiroop etc, omdat ook deze zoetmiddelen nog enigszins bewerkt zijn en de grote hang naar zoet in stand kunnen houden. Natuurlijker dan fruit en gedroogd fruit kan eigenlijk haast niet in mijn ogen. 🙂

Heerlijke creatieve recepten

De recepten zijn ingedeeld per leeftijdscategorie. Zo kun je recepten vinden voor de mama in wording en tijdens de borstvoedingsperiode, voor baby’s van 6 tot 12 maanden, de dreumes en de peuter. Genoeg recepten voor het ontbijt, lunch en avondeten, maar ook zeer verantwoorde snacks, spreads, sapjes en smoothies. Alle recepten zien er smakelijk uit en ik moet eerlijk zeggen dat ik als mama het geen straf zou vinden als ik mee zou moeten eten. 😉 Ik heb door tijdsgebrek nog geen recept uitgeprobeerd, maar ik kan eigenlijk niet wachten! Oh en dan vergeet ik bijna nog te zeggen dat er heel veel glutenvrije recepten tussen zitten, handig voor wanneer er een vorm van gluten intolerantie in je gezin voorkomt! 🙂

Prachtig vormgegeven!

Wie mij een beetje kent weet dat ik een zwak heb voor kookboeken met mooie foto’s en goede vormgeving. 🙂 Daar wordt ik zelf erg hebberig van. Ik kan zelf niet echt veel meer zeggen behalve dat ik Easy Peasy een lust voor het oog vind en lekker vrolijk! Alleen al erdoorheen bladeren is erg leuk (dit vinden mijn kinderen overigens ook 😉 ).

easy-peasy-4

Easy-Peasy-2

Easy-Peasy-3

Easy-Peasy1

Tags: , , , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Wat een geweldig boek! 🙂