BPA vrije drinkflessen voor kinderen: Klean Kanteen!

Als je bewuste keuzes probeert te maken voor je kinderen dan is de kans groot dat je erop let dat je kinderen niet te veel aan de hormoonverstorende stof BPA worden blootgesteld. Helaas wordt er in Nederland vanuit de overheid weinig gedaan om zwangere vrouwen en ouders van kleine kinderen voor te lichten… Nederland loopt wat dat betreft achter op landen als Denemarken en Frankrijk, wat ik eigenlijk onbegrijpelijk vind. 🙁 Gelukkig worden consumenten er zich wel steeds meer van bewust waardoor steeds meer grote bedrijven de vraag tegemoet komen om meer producten zonder BPA te gaan produceren. Maar we zijn er helaas nog lang niet. Er gaat nog wel een blog komen met wat wij allemaal doen om blootstelling aan BPA te beperken (volledig vermijden is helaas haast onmogelijk), maar voor nu wil ik graag even de aandacht vestigen op hele leuke drinkflessen voor jong en oud: Klean Kanteen!

Dochterlief wou ook zo graag zo’n drinkfles

Zowel mijn dreumes als kleuter hebben allebei een fles van Klean Kanteen en stiekem zou ik er zelf ook best één willen. 😉 De flessen zijn gemaakt van roestvrij staal en gaan lang mee. De fles van mijn zoontje heeft wel wat deukjes opgelopen en hier en daar is er wat van de verf verdwenen (dat is helaas een beetje een nadeel), maar het blijft een hele fijne fles. Nadat mijn zoontje een fles van oma had gekregen voor zijn eerste verjaardag was mijn dochter best jaloers. Zij wou er ook één en stiekem pakte ze vaak de fles af wanneer haar broertje aan het drinken was. Afgelopen Sinterklaas heeft mijn vader een fles van Klean Kanteen voor haar gekocht: een grotere omdat ze grote zus is, en uiteraard in een roze kleur. 😉 De reactie van mijn dochter was niet te filmen toen ze haar cadeautje uitgepakt had. Ze was er heel blij mee. 🙂 Zij neemt haar fles dagelijks mee naar school en ook thuis blijft het favoriet. Kinderen dus blij, en mama en papa ook blij dat ze een gifvrije drinkfles zo leuk vinden.

Tip: Klean Kanteen flessen als cadeautip

De flesjes zijn van roestvrij staal, helemaal duurzaam, de flessen geven geen nare smaakjes af in het drinken en ze zijn makkelijk schoon te maken. De flessen zijn uiteraard weer wat duurder dan reguliere drinkflessen voor kinderen. Om die reden had ik deze flessen als cadeautip gegeven als verjaardagscadeau en Sinterklaas. De kleine drinkflesjes (335 ml) met tuit en alle andere maten zijn te koop bij Greenjump in allerlei mooie kleuren (waaronder ook pastel!) en de grotere (500 ml) zijn ook verkrijgbaar bij Bever.

Dit is overigens GEEN gesponsorde post. 😉

klean-kanteen-Sara

 

 

 

 

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens