Kokosslagroom (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij, vegan, Paleo, koemelkvrij, lactosevrij)

Toen ik ooit eens witte chocolade wou maken en wat kokosmelk erbij wou doen ontdekte ik per toeval kokosroom. Het was erg koud buiten, dus eenmaal thuis was de kokosroom en het water gaan scheiden. Ik trok het blikje open en ontdekte een harde bovenlaag. Ik was bang dat de kokosmelk niet meer goed was. πŸ˜‰ Ik schepte de room eraf (want met dat waterige gedeelte kon ik niks) en in de keukenmachine begon het heerlijk romig te worden, net als slagroom. πŸ™‚ Dacht ik dat ik iets wonderlijks ontdekt had, blijkt dat kokosslagroom al heel bekend is in ‘gezond eten land‘. Ik liep dus nog een beetje achter. πŸ˜‰

Ik ben echt heel blij dat er een gezonde variant van slagroom bestaat! πŸ™‚Β Deze is namelijk net echt! Het smaakt serieus net als slagroom, maar met een klein vleugje kokos! πŸ™‚ Het smaakt heerlijk bij gebak of gewoon met wat zomerfruit en het is erg makkelijk te maken!

Wat heb je nodig?

 • Een pak Aroy-D kokosmelk,
 • 2 eetlepels rauwe vloeibare honing die licht van kleur is (voor een vegan versie kun je rijststroop gebruiken)

Hoe maak je kokosslagroom?

Zet het pak kokosmelk een nacht achterin, ondersteboven, in de koelkast. De volgende dag knip je het pak open (aan de bovenkant, de juiste kant). Laat het water weglopen en schep je de room eruit.Β Doe de kokosroom in een kom, doe daar de honing bij en klop met een garde tot de room heerlijk zacht en luchtig wordt.

Mocht de room en het water de volgende dag niet goed gescheiden zijn, dan moet het helaas weer een nachtje terug in de koelkast. Wil je de meeste kans van slagen hebben, dan moet het pak op de koudste plek in de koelkast staan (bij mij is dat helemaal achterin).

Met een heel pak kokosmelk van een liter maak je een flinke hoeveelheid kokosslagroom. Wat overblijft kan in een afgesloten bakje in de koelkast bewaard worden. Gewoon weer even opkloppen wanneer je het nodig hebt. Heerlijk bijvoorbeeld in warme chocolademelk πŸ™‚ Wil je echt wat minder kokosslagroom maken, dan zijn er overigens ook 500 ml pakken Aroy D te koop in de Toko.

kokos-slagroom

 

gerelateerd-paleo-toetjes

Tags: , , , , , , , , , , ,

Reactie 10 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Ik heb nu bij de Sligro Go Tan kokosmelk gekocht. Deze is al dik als je het pak koopt en er is maar heel weinig melk. Ongeveer 95% is room. En zonder toevoegingen. Alleen kokos en water.

  • Ja Go Tan van de Sligro is ook helemaal goed! Die wil ook eens uitproberen πŸ™‚

 2. OMG, ik heb iets nieuws ontdekt… πŸ™‚ kokosslagroom??? waaaaat! Dankje voor het delen van deze tip. Dit ga ik zeker uitproberen.

 3. Kan t ook met agave of ahornsiroop ipv honing? Mijn kleine is nog geen jaar en mag dus nog geen honing…

  • Ja hoor, kan! πŸ™‚

 4. Hartelijk dank voor deze tip.

 5. Super:-) dank je voor dit recept

 6. dit zocht ik!
  lekker voor bij de gezonde gebak!
  maar kan t ook met kokosbloesemsuiker?
  Suiker is altijd lekker in echte slagroom, geeft t meer structuur.

  • Je zou het kunnen proberen! πŸ™‚