Pudding van kokosmelk! (Suikervrij, zuivelvrij, Paleo, glutenvrij)

Deze pudding werd favoriet bij ons thuis tijdens de Paleo – auto – immuun weken. We aten het geregeld als ontbijt, tussendoor of als dessert. 🙂 Het basisrecept is heel simpel, het bevat maar drie ingrediënten: kokosmelk, vanillepoeder en gelatinepoeder.

Ik heb gelatine van grasgevoerde koeien gebruikt van het merk Great Lakes die ik gekocht heb bij BRNDSTF. Great Lakes is op het moment de enige verantwoorde gelatine die ik ken en ik zou echt geen ander merk gebruiken omdat de herkomst van de meeste gelatine volledig onbekend is. Je betaalt 20 euro voor een potje van 454 gram en het gaat best lang mee.

De gezondheidsvoordelen van Gelatine

Gelatine schijnt echt een soort van superfood te zijn. Het zou geweldig zijn voor de huid en haren, het helpt het immuunsysteem, het zou goed zijn voor de spijsvertering en helpt de darmwand helen. Een andere manier om gelatine binnen te krijgen is door zelf bottenbouillon te trekken, maar zelfgemaakte pudding is ook een optie.

Basisrecept kokosmelk pudding

Dit recept is mijn basisrecept. Zoals je ziet doe ik er ook geen zoetmiddel bij. Vaak zoet ik achteraf nog bij met vruchten of rauwe honing.

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

 • Kokosmelk 1 liter
 • Gelatinepoeder Van grasgevoerde runderen 2 eetlepels
 • Vanillepoeder 1 theelepel

BEREIDING:

 1. Zet 200 ml kokosmelk apart in een kommetje. Doe daar de gelatine bij en laat het rusten.
 2. Verwarm de overige kokosmelk met de vanillepoeder in een pannetje op een laag vuurtje.
 3. Breng het aan de kook en draai daarna het vuur uit.
 4. Voeg de koude kokosmelk met de gelatine bij de warme kokosmelk, en roer met een garde net zo lang tot alle gelatine opgelost is.
 5. Laat de kokosmelk in de koelkast afkoelen net zo lang tot de pudding opgestijfd is. Ik maak de pudding meestal vlak voordat ik ga slapen zodat ik het de volgende dag gelijk kan gebruiken.
 6. Doe de afgekoelde en opgestijfde pudding in de blender. Voeg daaraan toe wat je lekker lijkt: wat rauwe honing, fruit naar keuze (banaan, bosvruchten) en laat de blender draaien tot er een mooi glad geheel ontstaat.
 7. Verdeel de pudding in de kommetjes en laat ze nog even tien minuten staan voordat ze geserveerd worden.

kokospudding3

kokospudding2

kokospudding1

 

gerelateerd-paleo-toetjes

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Reactie 4 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Klinkt goed hoor! Als ik de gelatine heb, probeer ik de pudding meteen uit 🙂

 2. Klinkt heel lekker en makkelijk. Zou je dit ook met agar agar poeder kunnen maken in plaats van gelatine?

  • Ja hoor! De bereidingswijze is dan bijna hetzelfde: ipv dat je een deel kokosmelk apart houdt doe je gelijk alles in de pan met de agar agar en laat je het zo’n 10 min al roerend pruttelen. Daarna in de koelkast laten opstijven en daarna in de blender. Het enige wat ik niet weet is de hoeveelheid agar agar die je dan nodig zou hebben. In dat geval moet je dan even de instructies op het potje/pakje van de agar agar zelf aanhouden.

   Groetjes,
   Diana