De Paleo Chocolate Lovers cookbook review!

Een kookboek vol met gezonde en heerlijke chocolade recepten! Wat wilt een vrouw nog meer? Ik weet het niet, maar bijna beter dan dit wordt het voor mij niet. 🙂 Ik hou van chocola! Ik vraag me eigenlijk af hoe ik de maand januari zonder chocolade ben doorgekomen. Sinds de Auto – immuun Paleo voorbij is, eet ik dagelijks kleine stukjes pure chocolade om de schade van het gemis weer in te halen. 🙂

The Spunky Coconut

Het briljante chocolade kookboek is geschreven en gefotografeerd door Kelly Brozyna, bekend van haar blog ‘The Spunky Coconut‘. Wie haar blog kent weet dat ze er heerlijke en geniale recepten post die Paleo proef, suikervrij, glutenvrij en koemelk vrij zijn. Gek genoeg had ik zelf nooit eerder een recept van haar gemaakt, maar wat heb ik vaak verlekkerd op haar blog gekeken.

Een kookboek vol met verantwoorde chocolade recepten!

Toen kwam haar Paleo Chocolate Lovers cookbook uit. Mijn interesse was natuurlijk al snel gewekt en uiteindelijk haalde ik toch maar een exemplaar in huis. Dit is echt zo’n aankoop waar je als vrouw zijnde geen spijt van gaat krijgen. Lekker zonder schuldgevoelens en helemaal verantwoord kunnen snoepen van chocola, dat is toch de droom van iedere vrouw? Nou mijn liefde voor chocola is nu inmiddels jullie wel duidelijk geworden. 😉 Haar kookboek bevat 80 recepten met chocola: Ontbijt recepten, cakes, koekjes, puddings en taarten, ijs, dranken, snoep en zelfs hartige gerechten met chocola. Ze begint met een uitgebreid verhaal over cacao, de geschiedenis ervan, hoe cacao verbouwt wordt, de gezondheidsvoordelen ervan en tips waar je op moet letten wanneer je chocola / cacao wilt kopen. Ik hou van mooie foto’s en haar Chocolate Lovers cookbook voldoet daar zeer zeker aan. De recepten zien er zo lekker uit dat je spontaan gaat kwijlen wanneer je door dit boek bladert. Veel recepten maken ook deels een beetje gebruik van Stevia. Het is aan jou om te beslissen die Stevia te gebruiken of gewoon net iets meer van een ander zoetmiddel te gebruiken. Zelf gebruik ik nauwelijks Stevia omdat het maar de vraag is hoe natuurlijk dat is.

Kijk eens hoe onweerstaanbaar . . . paleo-chocolate-lovers-review-6
Foto’s copyright: Kelly Brozyna

De test: De Chocolate Zucchini Bread

Het weekend is voor mijn gezin de tijd om rustig met elkaar te kunnen ontbijten. Vaak eten we dan iets wat meer tijd kost en waar we extra van genieten. Vanmorgen op zaterdagochtend, dook ik dus de keuken in om de Chocolate Zucchini bread te maken. Het beslag was zo gemaakt, we moesten wel met zijn allen ruim een uur met smacht wachten tot het uit de oven kwam. Het was een heerlijk smeuïg broodje (of eigenlijk een licht zoete ontbijtcake). Het recept vraagt om zowel kokosbloesemsuiker als Stevia. De Stevia had ik achterwege gelaten waardoor het uiteraard iets minder zoet werd, maar dat vonden we hier thuis geen probleem. Ik moet er wel bij zeggen dat na een maand Paleo Auto – Immuun het voor ons allemaal niet zo heel zoet meer hoeft en de kinderen vinden bijvoorbeeld yoghurt ongezoet al heel lekker.(jeej!) 🙂 Mocht je nog niet zo ver zijn en je houdt toch van meer zoet, dan kun je ervoor kiezen om uiteraard die Stevia erbij te doen of gewoon iets meer kokosbloesemsuiker te gebruiken (dat laatste zou dus mijn voorkeur hebben 😉 ). Hieronder het recept, iets wat door mij aangepast

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

 • Geraspte courgette 300 gr
 • Eieren Liefst grote, en op kamertemperatuur 5 stuks
 • Gesmolten kokosolie 50 gr
 • Palmsuiker of kokosbloesemsuiker Wil je liever iets zoeter, gebruik dan 100 gram 70 gr
 • Kokosmeel 70 gr
 • Cacaopoeder 50 gr
 • Wijnsteenzuur bakpoeder 1 theelepel
 • Keltisch Zeezout 1 snufje
 • Vanillepoeder 1 theelepel

BEREIDING:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Rasp de courgette fijn.
 3. Smelt de kokosolie.
 4. Meng de eieren, kokosolie en courgette in een kom.
 5. Meng de kokosmeel, palm- of kokosbloesemsuiker, cacao, snuf zeezout, vanillepoeder en wijnsteenbakpoeder.
 6. Doe alles in een mixer, blender of keukenmachine tot er een glad beslag ontstaat.
 7. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
 8. Giet het beslag in de cakevorm.
 9. Doe het geheel in de oven en bak tot het gaar is voor ongeveer 55 minuten.
 10. Prik met een satéprikker om te kijken of het gaar is.
 11. Laat het even afkoelen en laat het vervolgens verder afkoelen op een rooster.
 12. Heerlijk met wat roomboter of suikervrije frambozen jam.

paleo-chocolate-lovers-review-1

paleo-chocolate-lovers-review-5

paleo-chocolate-lovers-review-4

paleo-chocolate-lovers-review-3

paleo-chocolate-lovers-review-2

gerelateerd-paleo-toetjes

Tags: , , , , , , ,

Reactie 4 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Geweldig boek hè! Ik durf het niet meer te bekijken sinds ik probeer te minderen met cacao haha. Hele leuke foto van jou trouwens! En wat is je kleine man al groot geworden :O

  • Nee haha, ik ook niet, want ik ga spontaan ervan watertanden! 🙂

 2. SUPERLEKKER !!!!! DANK JE WEL VOOR HET RECEPT IS HEERLIJK ._°