Paleo budget tip: kokosproducten van de Toko!

We zijn hier thuis helemaal fan van kokos! Kokosolie, kokosmelk, kokosroom, kokosrasp, kokosboter, kokoswater… allemaal heerlijk en ook nog eens gezond! Nu is een gezonde natuurlijke leefstijl niet de goedkoopste en ik ben dan ook altijd blij als ik toch een manier vind om ergens te kunnen besparen. Het voordeel van in de stad wonen is dat we hier zo’n 70 toko’s hebben waar je goedkope en goede kokosproducten kan vinden (Ik hou van Rotterdam! 🙂 ) en die prijzen schelen enorm met de biologische supermarkt.

BPA – vrije kokosmelk van het merk Aroy – D

Kokosmelk wordt hier thuis steeds meer gebruikt voor allerlei doeleinden. Mijn kinderen drinken het graag zo direct uit het pak, ik maak er pudding van, verwerk het in smoothies, bak ermee etc. Het probleem is echter dat de meeste kokosmelk die er verkocht wordt alleen in blik te verkrijgen zijn, waaronder de biologische merken Biona en Amaizin. Helaas zijn deze niet BPA – vrij. Ik heb Biona en Amaizin eens  gemaild met de vraag of hun blikjes BPA vrij zijn, en dat zijn ze helaas dus niet. Wat was ik dan ook blij toen ik het merk Aroy – D ontdekte in de Toko, die 1 liter tetra pakken verkopen en daardoor helemaal vrij zijn van BPA! 🙂 Dat niet alleen, Aroy – D is pure kokosmelk zonder additieven en ook nog eens voordeliger dan de meeste blik varianten. Je kunt Aroy – D in de toko vinden en ik heb ondervonden dat de prijzen behoorlijk uiteen lopen: van 1,89 tot 3,50 per pak. Ik heb die van mij bij de Amazing Oriental Supermarkt gekocht voor 1,89. Ik heb gelijk zo’n 15 pakken ingeslagen. 🙂 kokosmelk

Voordelige Kokoswater

Kokoswater is vooral favoriet bij de kinderen en heerlijk in smoothies. Ik koop het alleen haast nooit vanwege de prijs. In de natuurvoedingswinkel betaal ik zo’n 4 euro per liter pak. Ik kocht die alleen sporadisch wanneer het in de aanbieding was en zelfs dan vind ik het nog duur. Maar de kokoswater van het merk Be is puur kokoswater en kost slechts 1,95 per liter bij Amazing Oriental! Niet verkeerd toch? 🙂  Ook verkopen ze er kleine drinkpakjes voor onderweg (6 pakjes van 200 ml voor 2,70). kokoswater

Kilo pakken kokosrasp!

Kokosrasp gebruik ik ook graag in de keuken. Ik maak er geregeld kokosboter van in mijn Magimix, en daar maak ik dan weer kokossnoepjes van. Ook maak ik er kokosmelk van, of ik verwerk ze in snoepjes, desserts, koekjes en noem maar op. Bij de natuurvoedingswinkel betaal ik 1,29 voor een klein zakje van 150 gram. Hier kocht ik een KILO voor maar 3,29! Daar kan ik wel even mee vooruit! geraspte-kokos

Tapiocameel en bakbananen

Verder heb ik bij Amazing Oriental ook bakbanen en tapiocameel gescoord. Met bakbananen schijn je veel te kunnen doen, zoals het bakken van pannenkoeken en zelfs in brownies als meelvervanger, en het is helemaal Paleo – verantwoord. 🙂 Tapiocameel is ook Paleo-proof, al heb ik er nog niet zo’n goed idee bij van wat er allemaal mee mogelijk is, maar het schijnt onder andere goed te werken als bindmiddel. Er zullen vast nog meer dingen goedkoop bij de Toko te verkrijgen zijn zoals natriumbicarbonaat en misschien ook wel palmsuiker (wel opletten of er geen suiker aan is toegevoegd), daar ga ik de volgende keer eens naar kijken. 🙂 Ook kruiden en specerijen zijn er heel goedkoop te krijgen, al koop ik die liever bio aangezien ik niet weet hoe het daarmee zit qua bestrijdingsmiddelen en dergelijke.

De TokoGids

De prijzen kunnen erg per toko verschillen. Zoals ik al schreef, ik heb de Aroy – D kokosmelk zelfs voor 3,50 gezien, maar ook voor 2,95 en 2,45. Het is dus goed om verschillende toko’s af te lopen en de prijzen te vergelijken.  Op de online Tokogids kun je de toko’s bij jou in de buurt vinden!

gerelateerd-paleo-toetjes

Reactie 12 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Hier inderdaad ook de toko ontdekt 😉 die aroy-D kost bij ons alleen veel meer. In 1 toko zelfs 4 euro! Met die tapiocameel kun je ook soort bolletjes bakken misschien het proberen waard. Kokosboter heb ik ook wel eens geprobeerd te maken maar mij niet gelukt, misschien een keer een blog over schrijven? Samen met die kokossnoepjes die klinken wel interessant 🙂 🙂

  • 4 Euro voor een pak kokosmelk!! Wat een afzetters! 😮 Online zijn ze zelfs nog goedkoper te krijgen, zoals bij BRNDSTF.nl, daar kan je ze voor 2,95 per pak krijgen. Of je komt weer eens een keer naar Rotterdam, gaan we samen naar Amazing Oriental 😀 Ik zal binnenkort over de kokosboter bloggen :):)
   Groetjes!

 2. Ik koop ook veel kokosspullen bij de toko! Met amandelmeel, kokosmeel, gedroogde abrikozen, dadels, en kersen (of variatie daarop) maak ik in de magimix een soort grove puree. Dat stop ik in een mini muffinvorm of draai er kleine balletjes van. Onze jongens smullen daarvan. De meeste bezoekende kindjes halen er helaas de neus voor op en willen het niet eens proberen (tja, is niet roze of fluo…). Wil nog eens opnieuw dat recept van je voor ‘chocolade’ proberen (cacao, kokosolie, en …. (Nog iets) maar weet dat ene ingredient en de verhoudingen niet meer). Zou je dat eens willen posten of mailen? Groeten, Melanie

  • Die balletjes klinken goed! Denk dat die van mij ze best lekker zullen vinden 🙂
   Het is cacaopoeder, kokosolie en rozijnen! Tis een recept van Julia Kang: http://www.youtube.com/watch?v=BC0eo1VZyg0
   Je kunt natuurlijk volop zelf nog variëren met bijvoorbeeld nootjes of andere gedroogde vruchten erbij etc. 🙂

   • Ah, super, dankjewel. Ik overweeg ook al een jaar om paleo te gaan eten maar kan me er ondanks alle goede voornemens maar moeilijk toe zetten. Vind het allemaal prima te eten, het meeste zelfs lekker, maar hoe moet dat met de kindjes, vooral ’s ochtends…. (Lusiknie, ikwileenboterhammetchocopasta etcetc). Vandaag wel maar weer eens paleo bananenbrood gemaakt, jummie. Goed van jou dat je het zo grondig aanpakt.

    • Hier zijn ze dol op havermout met banaan in de ochtend. Ook niet Paleo 🙂 Maar dat laat ik er verder gewoon in omdat als je granen goed kan verteren en gezonde darmen hebt, en het goed bereid is (nachtje laten weken voor gebruik met wat appelazijn) het prima is. 🙂 Oh en die Paleo bananenbrood is lekker!! 😀 Dat is echt een goed alternatief voor de gewone boterham 🙂 Met zelfgemaakte chocopasta en ze merken het verschil niet eens 😉

 3. Dank je wel voor de tip, ook voor Amazing Oriental, had over Aroy-D al eerder gelezen, de literpakken zijn bij een toko in Noord 3,25 euro per liter. Net even naar de Kruiskade gefietst en daar bij Amazing Oriental 1,99 euro en gelijk dat kokoswater meegenomen.

  Heb je nog meer tips voor winkels? Ik ga nu vaak naar Gimsel en Marqt, maar dat loopt behoorlijk op.

  • Hoi Karen, wat leuk om te horen! Na mijn blog over Amazing Oriental hebben ze de prijs met 10 cent per pak verhoogd haha. Maar goed, het is nog steeds heel goedkoop! Ook koop ik er palmsuiker zonder toevoegingen (voor ongeveer 6 euro de kg – pakken gaan per 250 gram) en tapiocameel 🙂

   Ik heb hier alle adressen van Rotterdam in staan, waar ik geregeld kom: http://www.paleofamilie.nl/adressen/
   Misschien zit daar nog iets tussen dat je nog niet kent?

   Groetjes,
   Diana

 4. 5 pakken kokosmelk gehaald voor 1,99, 1 pak kokosrasp voor 3,39 (ook 10 cent meer geworden) en vandaag 10 pakken kokoswater voor 1,59 i.p.v. 1,95. Laatste aanbieding loopt nog t/m 13 juli, hopelijk heb je iets aan de tip 😉 dankjewel voor de jouwe!

  • Hey bedankt voor de tip! Morgen gelijk kokoswater halen! 🙂

 5. Goedenavond! Je hebt het over BPA in blikjes en daarom kiezen voor karton. Maar hier zit aan de binnenkant toch ook een plastic beschermlaag, wellicht ook gemaakt van BPA? Ik hoor graag hoe je hierover denkt! #sharingthoughtsleadstowisdom!

  • In de tetra verpakking kokosmelk van Aroy D zit geen BPA. Ik heb het nagevraagd bij Aroy D zelf. 😉 In hun blikjes zit wel BPA hebben ze bevestigd. Groetjes!