Glutenvrij dagje uit

Wanneer er Coeliakie of een gluten-intolerantie / glutenovergevoeligheid is geconstateerd, dan wordt je leven een stuk gecompliceerder. Zomaar even buiten de deur eten zit er niet meer in: of dit nu bij vrienden/familie is of wanneer je een dagje weg gaat.

Voorbereidingen bij een dagje uit

In principe ben ik een voorstander om zelf eten mee te nemen, vooral omdat eten geserveerd in pretparken e.d. vaak duur is en ook nog eens niet verantwoord en gezond (we vermijden liever e-nummers, geraffineerde suikers en zuivel). Ook al zou er dus een glutenvrij aanbod zijn dan weet ik niet of ik daar gebruik van zou willen maken. šŸ˜‰ Hoe we dat dan aanpakken wanneer we erop uit gaan, kun je hier lezen (overigens aten we toen nog niet strikt glutenvrij maar je snapt het principe).

Dagje uit met Coeliakie

Toch kan ik me voorstellen dat het ook eens heerlijk is om hier niet aan te hoeven denken wanneer je erop uit gaat. Het idee dat je toch ergens zonder problemen kan eten, zonder ziek te worden, kan toch ook weleens fijn zijn. Voor die mensen is er een handige lijst met attractieparken en dierentuinen waar je veilig glutenvrij kan eten. Klik hier voor de lijst!

 

 

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens