Dit weekend . . .

Gewoon, een kijkje in ons weekend.

 • Kwam Ko, een klasgenootje (of eigenlijk de mascotte van de klas) van dochterlief, logeren πŸ™‚
 • Lunchten we bij New Fork
 • Deden we boodschappen bij de Groene Passage en de Ekoplaza
 • Ging ik op zoek naar Anijszaad en het was niet eens zo makkelijk te vinden
 • Maakte ik foto’s van mijn nageslacht met mijn nieuwe lens πŸ™‚
 • Werkte ik de gehele was weg
 • Hebben manlief en ik de leuke en interessante documentaire: ‘Babies‘ op Netflix gekeken
 • Kwamen mijn schoonouders op bezoek
 • Maakte ik een cheesecake (zonder zuivel, geraffineerde suiker en gluten)
 • Bezocht ik een kringloop en scoorde ik er hele leuke dekbedovertrekken voor maar 3 euro
 • Las ik verder uit Nourishing Traditions, die ik vorige maand voor mijn verjaardag van manlief had gekregen
 • Bewonderden we een heel lief baby’tje van collega’s van mijn man
 • Liet ik mijn gezinsleden voor het eerst gefermenteerde levertraan en boterolie slikken (dat werd niet door iedereen gewaardeerd πŸ˜‰ )

IMG_8768-copy2

IMG_8767-copy-2

IMG_8751-copy2

IMG_8750-copy2

sinterklaasreceptengerelateerd

Reactie 5 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Leuke blog! Anijszaad koop ik via Gekruid πŸ˜‰

  • Hihi ik heb het uiteindelijk bij de Ekoplaza gevonden, maar anders was Gekruid mijn laatste redmiddel geweest πŸ˜‰

 2. Hoi,

  Drink jij ook levertraan? Ik vraag dit omdat jij volgens mij ook borstvoeding geef toch? Ik zou het ook wel willen slikken, maar heb begrepen dat dit niet samen gaat met bv..

  • Hoi Ummrayhana, klopt ik geef ook nog steeds BV. πŸ™‚ En volgens mijn bronnen “Nourishing Traditions, the baby and childcare book” is het juist erg aan te raden om tijdens zwangerschap en lactatieperiode levertraan te nemen. Dit o.a. vanwege de vitamine D en de omega 3 vetten. Wat de vitamine A betreft, ik weet dat het officiΓ«le advies is om daar niet te veel van binnen te krijgen, maar het schijnt in combi met vitamine D, wat al in nature voorkomt in levertraan, juist heel goed te zijn. Dus vitamine A, in zijn natuurlijke vorm (geen kunstmatige supplement) en in een natuurlijke combinatie met vitamine D (zoals de samenstelling in levertraan), is juist heel belangrijk om binnen te krijgen. Het moet dus altijd in combi met vitamine D, anders is het niet goed. Aldus de boeken van ‘Nourishing Traditions‘ πŸ™‚ Bij twijfels kun je het ook een paar keer per week nemen ipv dagelijks. πŸ™‚ Verder is de kwaliteit van de levertraan extreem belangrijk. Een slechte kwaliteit doet meer kwaad dan goed. Ik kies om die reden alleen voor gefermenteerde levertraan van Green Pastures en slik het in combi met de Boterolie. Meer info over Levertraan kun je hier vinden: http://voedzo.nl/gezond-eten/levertraan-fermented-cod-oil/ en hier: http://www.westonaprice.org/dutch/principles-of-healthy-diets-dutch

   Groetjes! πŸ™‚

   • Hoi,

    Dank je wel voor de links, ga ze zeker bekijken!