Gevulde speculaascupcakes (paleo, suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij)

Drie keer scheepsrecht. Pas de derde keer kwamen er uit de oven cakejes die ik het waard vond om op mijn blog te vermelden. Ik wou eens wat bakken met kokosmeel, maar dat is toch best een uitdaging als je niet precies een recept volgt en er verder geen ervaring mee hebt. Er moeten ontzettend veel eieren in wilt het lukken (geloof me, met minder heb je echt geen lekkere cakejes). De cakejes worden luchtig, zacht en sponzig, maar door de hoeveelheid eieren zijn ze ook iets wat aan de drogere kant en dit is ook niet ongewoon als je met kokosmeel bakt. Maar de spijs erbij maakt het goed. Volgens mij is de Speculoos uit Sinterklaasrecepten van Voedzo ook erg lekker als topping. 🙂 Jammmm! 🙂

Het recept is voor 12 cupcakejes.

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

  • Kokosmeel 100 gr
  • Eieren 6 stuks
  • Ahornsiroop 70 ml
  • Kokosolie (ontgeurd) Gesmolten 100 gr
  • Zuiveringszout Natriumbicarbonaat 2 theelepels
  • Koekkruiden 1/2 theelepel
  • Vanillepoeder 1 theelepel
  • Keltisch zeezout snufjes
  • Amandelspijs 150 gr

BEREIDING:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar en meng het goed.
  3. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en mix goed tot een glad beslag.
  4. Vul er 12 muffinvormpjes mee.
  5. Draai balletjes van het spijs en leg ze in het de muffinvormpjes en druk ze een beetje naar beneden.
  6. Bak de cakejes gaar in ongeveer 18 a 20 minuten.

IMG_8729-copy

IMG_8732-copy-2

IMG_8734-copy

IMG_8735-copy

IMG_8738-copy

 

sinterklaasreceptengerelateerd

Tags: , , , , , ,

Reactie 6 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Mag ik vragen waar je kokosmeel koopt?

    • De reform of natuurvoedingswinkel 🙂

  2. Hoi Diana, net geprobeerd te maken maar het beslag blijft heel dun. Hoort dat? Mijn cakejes zien er ook heel anders uit dan de jouwe… Had ook wel de ahornsiroop (was op) vervangen door agavesiroop en dadelsiroop, maar dat zou denk ik niet het grote verschil moeten maken. Of misschien toch wel. Enfin: het ruikt wel lekker.

    • Beslag met kokosmeel mag best vloeibaar zijn omdat de kokosmeel erg veel vocht op neemt (heb ik gelezen 🙂 ) . Hoe smaken ze verder? 🙂

      • Ze zijn nog steeds een beetje zompig. De oudste vindt het maar niks, de jongste lust het wel. Amandelspijs was goed gelukt!