Amandelspijs met abrikoos (paleo, suikervrij, zuivelvrij, vegan)

De meeste blogs die ik volg zijn begonnen met het delen van Sinterklaasrecepten, en ik kan natuurlijk niet achter blijven. πŸ˜‰ Hier is mijn versie van de amandelspijs. Nu ben ik veel recepten en varianten tegen gekomen die me allemaal lekker lijken, met verschillende zoetmiddelen (van honing, tot dadels) en met of zonder eieren. Voorheen hield ik echt niet van spijs. Ik vond het maar te zwaar en te zoet. Maar sinds ik zelf amandelspijs maak ben ik helemaal hooked. Het is ook te makkelijk voor woorden, dus eigenlijk zou iedereen zelf amandelspijs moeten maken. πŸ™‚

Voor het lekkere zou het eigenlijk een paar dagen moeten rijpen in de koelkast, maar dat is mij nog niet gelukt. πŸ˜‰ Ik gebruik graag abrikozen als zoetmiddel omdat ik dat zelf het lekkerst vind. De kleur wordt dan wel donkerder dan dat je bijvoorbeeld honing zou gebruiken, maar dat maakt mij niet zo veel uit. Het is toch om opgegeten te worden. πŸ˜‰

Dit recept is goed voor 350 gram spijs.

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

  • Geweekte blanke amandelen 200 gr
  • Gedroogde ongezwavelde abrikozen 150 gr
  • Sap van een kleine citroen 1 stuk
  • Gedroogde geraspte sinaassapelschil 1 theelepel
  • Water indien nodig 1 scheutje

BEREIDING:

  1. Gebruik het liefst geweekte amandelen (200 gram). Is dat niet voorhanden, gebruik dan 175 gram blanke amandelen en laat die een nachtje weken in water. Ongeweekte amandelen kan natuurlijk ook, alleen zijn die wat lastiger te verteren (o.a. door de aanwezige fytinezuur).
  2. Maal de amandelen fijn in een keukenmachine. Doe daar de abrikozen bij, citroensap en gedroogde geraspte sinaasappelschil en blijf draaien tot er een kleverig deeg ontstaat. Blijft het geheel nog te droog voeg dan een scheutje water toe, net zo lang tot het deeg goed is.
  3. Bewaar het in een luchtdicht bakje in de koelkast.

IMG_8724-copy

IMG_8727-copy

 

sinterklaasreceptengerelateerd

Tags: , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens